Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

marras 17, 2014

Taina Elgin Hollywood-muistelmat sävähdyttivät Suomi Talolla


Kirkkaimpia suomalaistähtiä aina 1950-luvulta lähtien nähtiin FFFC:n sunnuntaimatineassa Suomi Talolla. Taina Elgin tunnetuin elokuva Les Girls sai ensi-illan vuonna 1955, Eino Grön voitti Suomen Iskelmälaulukilpailun vuotta myöhemmin.

-Kaikki he olivat ihastuttavia työtovereita ja pyrkivät auttamaan vastanäyttelijää onnistumaan, kiitteli Hollywoodissa menestynyt ja useita filmimaailman palkintoja ja ehdokkuuksia saanut suomalainen näyttelijätär Taina Elg. Elokuvamaailman tunnetuinta suomalaisedustajaa haastatteli Heli Sirviö Suomi-Talolla pidetyssä ”Tähtien Matineassa” sunnuntaina. Taina Elg on esiintynyt valkokankaalla sellaisten nimien kuin Gene Kelly, Elizabeth Taylor, Ava Gardner, Spencer Tracy, Roger Moore ja Arnold Scwartzenegger kanssa.

Finlandia Foundation Floridan osaston järjestämän Matinean musiikkipuolesta vastasti pianisti Marja Kaisla, jonka Finlandia Foundation National valitsi  ”Vuoden Esiintyjäksi” (Performer of The Year). Kaisla toimii myös voimakkaasti järjestön valtakunnallisen hallituksen jäsenenä ja koordinoi vuonna 2015 Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlan tapahtumia Yhdysvalloissa. Sibelius oli ensimmäinen vuonna 1953 perustetun Finlandia Foundationin suojelija.

Finlandia Fountiton Nationalin "Vuoden Esiintyjä" Marja Kaisla soitti George Gershwinin ja Jean Sibeliuksen sävellyksiä taidolla ja tunteella.

Näyttelijä Heli Sirviön haastattelema Taina Elg valotti mielenkiintoisilla muistelmillaan Hollywoodin arkea ja juhlaa aina 1950-luvulta lähtien. Balettitanssijaksi Helsingissä alunperin kouluttautunut Elg loukkasi nilkkansa niin pahoin, että tanssijan ura jäi ja hän ryhtyi valokuvamalliksi.

-Malleille maksettiin hyvää palkkaa, tuolloin Pariisiin muuttanut Elg perusteli hymyssä suin päätöstään. Hän esiintyi viidesti Elle-lehden kansikuvatyttönä ja kahdesti hänen kauniit piirteensä nähtiin Vogue-lehden kannessa.

- Mallin työn ansiosta minut varmaan tunnettiin laajemmaltikin ja ollessani Lontoossa sain kutsun koekuvauksiin. Nauhat lähetettiin Hollywoodiin katsottaviksi.  Oli suuri yllätys, kun MGM-yhtiön omistajiin kuuluneet Edwin ja Mildred Knopf ilmoittivat että minulle tarjotaan yhtiöstä usean vuoden sopimusta, Elg muisteli.

Hänen tunnetuin elokuvansa on Les Girls (1957), jossa hän esitti naispääosaa Gene Kellyn kanssa. Heli Sirviö, tunnettu näyttelijä itsekin, esitti Matineassa yhden elokuvan keskeisistä kohtauksista, jossa Taina Elg ja Gene Kelly loikoilevat veneessä illan jo pimennyttyä.

- Itse asiassa kohtaus kuvattiin studiossa ja altaassa vettä oli niin vähän ettemme juuri voineet voineet liikkua veneessä keikauttamatta sitä nurin, Taina Elg naurahti.

Suomi Talolle kertyi toistasataa amerikansuomalaista kuuntelemaan Taina Elgin Hollywood-muistelmia näyttelijä Heli Sirviön haastattelussa.

 

Teksti ja kuvat:

Mikko Koskinen

Lantana, FL

Lue lisää ”Tähtien Matineasta”, Taina Elgistä ja Marja Kaislasta 26. marraskuuta ilmestyvästä Amerikan Uutisista.