Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

joulu 14, 2014

Watoton musiikki ja väri sävähdyttivät Kotikirkossa


Parikymmenhenkinen Watoto-orpolasten kuoro esitti vauhdikasta afrikkalaismusiikkia Lake Worthin Kotikirkossa.

Kotikirkon lehterit täyttyivät viimeistä sijaa myöten kun ugandalainen lapsikuoro Watoto saapui viikonloppuna tuomaan värikkäät ja lämpimät terveisensä Afrikasta. Perinteisiin kansallisasuihinsa pukeutunut ryhmä esitti laulunsa vauhdikkaan tanssin kera, mutta hiljentyi myös ajoittain tuomaan viestin maanosansa murheellisesta puolesta: jokainen lapsiesiintyjistä on menettänyt toisen tai molemmat vanhemmistaan maassaan riehuvissa sodissa tai tautien seurauksena.

-En tiennyt minne olisin mennyt tai mitä tehnyt, kun minun vanhempani kuolivat. Elämäni kuitenkin pelastui, kun Watoto otti minut hoiviinsa, kertoi 6-vuotias Alan kyyneleet silmissään.

Vuonna 1984 perustettu Watoto-kirkko on ottanut suojiinsa kymmeniä tuhansia orpolapsia ja kasvattanut heidät aikuisiksi useissa koulukeskuksissaan Ugandassa. Watoto jatkaa Kampalan helluntaiseurakunnan toimintaa perustajiensa Gary ja Marilyn Skinnerin viitoittamalla tiellä. Kirkon toiminta perustuu 5-10 hengen soluihin, joita kotialueella Kampalassa on satoja. Watoton jäsenmäärä on noin 20 000. Watoto on swahilin-kieltä ja tarkoittaa "lapset".

Watoton konsertissa kuultiin myös ripaus tämän päivän afrikkalaista musiikkia.

Watoto-kirkko ja sen ympäri maailmaa kiertävät kuorot toimivat lahjoitusvarojen turvin. Kotikirkon konsertin ohessa nähtiin myös videoesityksiä Watoton koulukeskuksista ja arkisesta työstä lasten ja nuorten parissa. Lake Worthissa vieraillut kuoro on esiintynyt mm. Kanadassa, Ruotsissa ja Norjassa. Watoto kuoroja on kaikkiaan 68, jotka levittävät Kristuksen sanomaa laulaen ja tanssien kaikkialla maailmassa. Järjestön suurin ja tunnetuin konsertti pidetään Ugandassa, jossa kaikkiaan yli 200 laulajaa kokoontuu jouluisin esittämään ”Christmas Cantata”-konsertin.

Huolimatta maanosansa onnettomuuksista – nälästä, sairauksista, sorrosta ja sodista – Watoton lapset jaksoivat hymyillä ja uskoa tulevaisuuteen.

-Afrikka on kaunis. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita tutustumaan!

Teksti ja kuvat:

Mikko Koskinen

Lake Worth, FL

Lisätietoja Watoton toiminnasta ja kodittomien lasten avustusohjelmista: www.watotochurch.com