Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

joulu 15, 2014

Martti Huhtamäki: Vuotta vuotellessa


Martti Huhtamäki odottaa Nobelin rauhanpalkinnon 2015 saajaksi Vladimir Putinia.

Hyvin monella ihmisellä on outo halu tietää ennakolta seuraavan vuoden tapahtumista, joko omasta tulevaisuudestaan tai maailman kohtaloista yleensä. Palvelualalla näitäkin ihmisiä pitää palvella. Kaupallinen televisio jakaa elämän ennusmerkkejä maksua vastaan, mutta tämä tietopaketti on ilmainen.

* Tammikuun ensimmäisenä päivänä luterilaisten on turha odottaa nimipäiväonnitteluja, sillä päivä on varattu pelkästään kreikkalaiskatolisille, kuten Pasille.

* Timo Soini voittaa Vermon raveissa 29 euroa ja laihtuu tammikuussa kilon.

* Venäläiset lentäjät loukkaavat maaliskuussa Lahden ja Kuopion hiihtostadioneiden ilmatilaa. Carl Haglund paheksuu, Paula Lehtomäki ei. Niinistölle ei perustuslain mukaan tarvitse kertoa.

* Joel Harkimo muuttaa sukunimensä Harkimoviksi ja hänet äänestetään Jokereiden fanikuoron johtajaksi. Harry Harkimo muuttaa etunimensä Hjallikseksi ja Hartwall-areenan venäläisten omistajien suostumuksella Hjalliksi. Leena Harkimo (o.s. Alamäki) kirjoittaa poliittiset muistelmansa kolmessa tunnissa.

* ”Uutisvuoto” ja ”YleLeaks” saadaan paikatuiksi ja ohjelmat lopetetaan. ”Hyvät ja huonot uutiset” jatkavat toistaiseksi uudella nimellä ”Huonot ja vielä huonommat uutiset”. Heikki Hyppöstä kositaan kolmen puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi, Tuomas Kyröä vain yhden.

                                                     * * *

* Pälkäneen rainakuvafestivaaleilla kultaisen konepistoolin voittaa ukrainakuva ”Krimi, turkki ja menetetty maine ”. Obama ampuu Naton sotaharjoituksissa itseään jalkaan. Vladimir Putin saa Nobelin rauhanpalkinnon.

* Hallitus lopettaa suomettumisen. Aleksanteri II:n patsas Senaatintorilla vaihdetaan Alexander I:n patsaaseen. Lenin-puisto lakkautetaan ja sen tilalle rakennetaan Linnanmäen huvipuiston ja Sdp:n yhteinen 16 prosenttiyksikön alamäki ja siihen katteeksi muovirinne. 

* ”Maaseudun tulevaisuus” -näytelmän menestyksen innoittamana Kansallisteatteriin valmistuvat loppuvuodesta näytelmät ”Seitsemän päivää”, ”Kirkko ja kaupunki” sekä ”Etelä-Suomen Sanomat”.  

* ”Peltsi” Peltola jatkaa suosittuja luonto-ohjelmiaan ja säikähtää perin pohjin kun telttaan rynnistää kolme ärhäkkää muurahaista.

* Kaikilta kiusallisilta suurkilpailujen tappioilta vältytään, koska emme saa niihin osallistumisoikeutta.

                                                                                                                                                                 Martti Huhtamäki

                                                                                                                                                                 Helsinki, Suomi