Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

tammi 18, 2015

Sirpa Aho jatkaa Suomi Talon puheenjohtajana


Sirpa Aho jatkaa Suomi Talon puheenjohtaja, Tapio Salin puolestaan on yhdistyksen edustaja amerikansuomalaisen lepokodin hallituksessa.(Kuva: Amerikan Uutisten arkisto)

Lantanassa toimivan American-Finnish Tourist Club, Inc:n , Suomi Talona paremmin tunnetun yhdistyksen vuosikokous pidettiin lauantaina värikkäissä tunnelmissa. Etukäteen kohuttu puheenjohtajavaali Sirpa Ahon ja haastajan Pekka Heiskasen kesken sai jäsenistön jalkeille ja paikalle saapui runsaat 200 jäsentä.

Varsinaista vaalia ei kuitenkaan pidetty sillä kilpailu ratkesi jo kokouksen puheenjohtajaa valittaessa. Heiskasen taakse asettunut yhdistyksen monivuotinen puheenjohtaja Tapio Salin hävisi kokousnuijan vastaehokkaalle, vuoden yhdistyksen puheenjohtajana toimineelle Sirpa Aholle äänin 158-49.Vuosikokouksessa käsiteltiin sille sääntöjen mukaan kuuluvat asiat. Kun esityslistalla päästiin kohtaan ”Puheenjohtajan valinta”, oli osa Heiskasen kannattajista jo poistunut paikalta ja Aho valittiin jatkamaan ilman vastaehdokasta.

American-Finnish Tourist Club sai myös uuden hallituksen, johon valittiin uusina jäseninä Kari Kontuniemi, Ilmari Liimakka, Esko Airikkala,  Arlene Tervakoski ja Maila Smith, sekä varajäseniksi Suvi Manner ja Pepe Tiilikka Nuoremman polven edustajana. Vanhoina jäseninä jatkavat Heikki Vettenranta, Ari Aho ja Kari Nylander.

Hallitukseen ehdotettiin myös Tapio Salinia, mutta häntä ei valittu. Salin toimii nykyisin Suomi Talon edustajana ja hallituksen puheenjohtajana Etelä-Floridan amerikansuomalaisella Lepokodilla (Finnish-American Rest Home Inc.).