Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

tammi 27, 2015

Mieskuoro Graniitti konsertoi Etelä-Floridan suomalaisalueella


Mieskuoro Graniitti koostuu eri puolilta Suomea tulevista laulajista. Kuoro esiintyy Etelä-Floridassa viidesti 10.-15.2. välisenä aikana.

Suomalainen mieskuoro Graniitti vierailee Etelä-Floridan suomalaisalueella SuomiAmerikka-viikon yhteydessä. Kuoro antaa viisi konserttia 10.-15. 2. välisenä aikana alueen suomalaiskeskuksissa.

Mieskuoro Graniitti on toiminut Suomessa kymmenen vuoden ajan ja siihen kuuluu tällä hetkellä 35 laulajaa eri puolilta Suomea. Kuoroa johtaa musiikinopettaja Sakari Kokkonen Lahdesta. Kuoro kokoontuu muutaman kerran vuodessa harjoituspäivilleen ja konsertoi sen yhteydessä kokouspaikkakunnalla.

Ohjelmisto koostuu sekä suomalaisista että kansainvälisistä mieskuorolauluista. Syksyllä 2014 kuoro julkaisi ensimmäisen äänitteensä ”Syvä rauha”. Taltiointi tehtiin liveäänityksenä. Äänite on saanut kiitosta mm. tasapainoisesta soinnistaan ja tunnelmastaan.

 -Graniitin musiikki puskee aitoudellaan ihmisen ulkokuoren läpi. Syvä rauha virkistää, koskettaa ja hoitaa.

Kuoron toiminta-ajatukseen on kuulunut myös kokonaisvaltainen hyväntekeväisyystyö. Vuosittain on tehty kiertueita eri puolille Viroa, muun muassa Narvan alueelle. Kiertueisiin on liittynyt vähävaraisten ja syrjäytyneiden ihmisten kohtaamista ja avustamista ruoka- ja vaatetarpeiden muodossa. Kuoro on myös muutaman vuoden ajan tukenut taloudellisesti virolaista pastoria, joka tekee hengellistä ja sosiaalista työtä erityisesti nuorison parissa itä-Viron alueella.

Floridan konserteissa kuoroa säestävät Pirkko Hyttinen (piano), Allan Ahonen (kontrabasso) ja Rauno Toikkanen (rummut).

Mieskuoro Graniittia konsertoi Etelä-Floridassa seuraavasti: tiistaina 10.2. klo 19 Kerhotalo/AMC,  perjantaina 13.2. klo 19 St Andrews Lutheran Church,  lauantaina 14.2. klo 10 Kerhotalo (Tori),   sunnuntaina 15.2. klo 14 Trinity Church / Hawkins Hall (Suomisolu) ja sunnuntaina 15.2. klo 17 Kotikirkko.  Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.