Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 12, 2015

Lauri Markkanen, 17, saapuu NBA-junioriturnaukseen Yhdysvaltoihin


Myös NBA-joukkueet seuraavat Lauri Markkasen, 17, kehitystä koripalloparketeilla.

Suomi-koriksen suurlupauksiin kuuluva Lauri Markkanen, 17, saapuu New Yorkiin esittelemään ensi kertaa taitojaan lajin emämaassa. Mäkelänrinteen Urheilulukiossa opiskeleva 211-senttinen nuorukainen on saanut kutsun NBA:n ja FIBA:n järjestämän Basketball Without Borders -maailmanleirille, jonne saapuu huippuprospekteja ympäri maailman. Tapahtuma on nivottu NBA:n oman All Star –viikonlopun yhteyteen. Maailmanlaajuinen leiri on laatuaan ensimmäinen koripalloilussa.

Lauri Markkanen osallistui Basketball Without Bordersin (BWB) Rooman leirille viime kesäkuussa ja ansaitsi otteillaan kutsun BWB-maailmantapahtumaan. New Yorkissa 13.-15. helmikuuta järjestättävälle maailmanleirille on kutsuttu kaikkiaan 39 iältään 16–18-vuotiasta pelaajaa yhteensä 24 maasta, jotka harjoittelevat NBA- ja FIBA-pelaajien ja -valmentajien johdolla. Leirin vetäjiin kuuluvat mm. Danilo Gallinari (Denver Nuggets/Italia), Gorgui Deng (Minnesota Timberwolves/Senegal), Steven Adams (Oklahoma City Thunder/Uusi-Seelanti) sekä Tiago Splitter (San Antonio Spurs/Brasilia).

Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Markkanen valittiin kaudella 2012/13 B-poikien SM-sarjan vuoden pelaajaksi, ja viime kaudella Markkanen debytoi miesten Divarissa BC Jyväskylän paidassa. Tällä kaudella Markkanen on edustanut HBA-Märskyä miesten Divari B:ssä ja Nuorten Euroopan liigassa, EYBL:ssä.

Lauri Markkanen kuuluu nimekkääseen urheiluperheeseen, sillä hänen isänsä Pekka Markkanen kuuluu Suomen kaikkien aikojen koripalloilijoihin niin maajoukkue- kuin seurajoukkuetasolla ja äitinsä Riikka Markkanen (os. Ellonen) on pelannut neljä kautta naisten pääsarjassa sekä kolme naisten maaottelua. 

Lauri Markkasen veljistä Miikka Markkanen on pelannut urallaan 15 nuorten koripallomaaottelua. 196-senttinen Eero Markkanen puolestaan on menestynyt jalkapalloilussa. Ruotsin Allsvenskanissa pelaamansa menestyksekkään kauden jälkeen Eero Markkanen siirtyi viime vuonna Tukholman AIK:sta legendaarisen Real Madridin kakkosjoukkueeseen Castillaan Espanjaan. Hänen läpimurtonsa kansainväliselle jalkapallohuipulle on odotettavissa lähivuosina.

- On upeaa Laurin ja hänen uransa kannalta päästä mittaamaan osaamistaan parhaita ikäisiään vastaan näinkin hienossa ja tarunhohtoisessa ympäristössä, sanoo HBA-Märskyn päävalmentaja Antti Koskelainen.

 - Lauri kehittyy koko ajan pelaajana ja urheilijana. Hänellä on perheen suomana erinomaiset lähtökohdat, mutta taustalla on myös paljon intohimoista harjoittelua, hyviä olosuhteita ja matkan varrella vaikuttaneita hyviä neuvonantajia, sanoo koripallovalmentaja Antti Koskelainen HBA-Märskystä. Koskelaisen ohella HBA:n valmentajina ovat nuoria auttamassa Suomen kaikkien aikojen koripalloilija Hanno Möttölä sekä Susijengin pitkäaikainen fysiikkavalmentaja Jussi Hirvonen. Möttölä oli valmentajana myös Rooman BWB-leirillä viime syksynä NBA:n kutsumana. HBA:n tehtävänä on edesauttaa potentiaalisten nuorten suomalaiskoripalloilijoiden nousua kohti kansainvälistä huippua. HBA:n ”ponnahduslautaa” ovat ehtineet jo hyödyntää mm. USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa ensimmäistä kauttaan pelaavat Oskar Michelsen (Davidson Wildcats) ja Julius Rajala (Loyola-Chicago Ramblers) sekä NAIA-sarjaan siirtynyt Mika Nuolivirta (Freed-Hardeman).