Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 15, 2015

Lake Worthissa vietettiin Finlandia-päivää suomalaisten kunniaksi


Upea Kansallispuku-näytös kruunasi lauantain TORI-päivän Kerhotalon pihaan rakennetulla esiintymislavalla.Arviolta parituhantinen kävijäjoukko nautti suomalaisesta kesäsäästä SuomiAmerikka-viikon TORI-tapahtumassa lauantaina Kehotalolla Lake Worthissa. Juhlaan saapunut pormestari Pam Triolo kertoi kunnioittavansa satavuotisia suomalaisperinteitä ja julisti Ystävänpäivän, lauantain 14. helmikuuta, Finlandia-päiväksi kaupungissaan.

-Suomalaisilla on merkittävä asema kaupunkimme historiassa. He ovat aina olleet luonteeltaan lämpimiä, ystävällisiä ja avoimia. He ovat myös rakentaneet suuren osan kaupungistamme, Triolo totesi julistuksessaan. Suomalaisjuhlan yleisöä tervehtivät myös city manager Michael Bornstein ja kunniakonsuli Peter Mäkilä.

Lake Worthin pormestari pam Triolo julisti Ystävänpäivän Finlandia-päiväksi kapungissaan ja toivoi että suomalaisjuhlaa vietettäisiin tulevaisuudessa kapungin keskustan Bryant-puistossa.

Lake Worthin korkeimman tason edustajilla Triololla ja Bornsteinilla oli myös varsinainen viesti alueen suomalaisille.

-Olette perinteisesti järjetäneet tämän juhlan kaupunkimme keskustassa Bryant-puistossa, minne juhla mielestämme kuuluukin. Työ juhlan siirtämiseksi takaisin sen syntysijoille on nyt käynnistynyt ja toivottavasti näemme teidät tulevaisuudessa siellä, Triolo ja Bornstein totesivat.

- Tervetuloa takaisin kotiin, toivotti Pam Triolo julistuksensa yhteydessä.

Lauantai-päivän koleahkossa mutta aurinkoisessa säässä viihtyivät niin paikkakunnan suomalaisasukkaat kuin talvivieraatkin. Myös lapsiperheitä nähtiin yleisön joukossa runsaasti. Kerhotalon avaralle pihalle rakennetulla esiintymislavalla nähtiin runsaasti erilaisia esityksiä, joista näyttävin oli Kansallispukunäytös. Yleisölle esiteltiin runsaat 30 erilaista kansallispukua, joista vanhimmat olivat peräisin aina viime vuosisadan alusta alkaen. Vastaavanlaista kavalkadia ei koti-Suomessa nähdä juuri koskaan.

Päivän päätti vuoden 2013 Suomen tangokuningas Kyös Mäkimattila Varjokuva-yhtyineen, joka tahditti myös lauantai-illan perinteiset tanssit. Sunnuntaina 15.2. TORI on avoinna klo 9-15.

Lue lisää Amerikan Uutisten seuraavasta numerosta, joka ilmestyy keskiviikkona 18. helmikuuta.