Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 22, 2015

Floridan Laulumiesten 46. Gaala-iltaa vietettiin ruusutarhassa


Floridan Laulumiesten naisjaoston Peipposten edustajat Maija Konnos (kesk.) ja puheenjohtaja Arlene Tervekoski ojensivat Gaala-illan päätteeksi 1000 dollarin lahjashekin kuoronjohtaja, dir.cant. Heikki Pertulle.

Floridan Laulumiesten 46. Gaala-iltaa vietettiin lauantai-iltana Lantanan Suomi Talolla ruusujen, mieskuoromusiikin ja erinomaisen ruuan merkeissä.

-Ruusut kertovat meille, että kevät on taas tulossa, totesi yhdistyksen puheenjohtaja Ilmari Liimakka tervetuliaispuheessaan. Kuoron naisjaosto Peipposet oli koristellut Suomi Talon juhlasalin erilaisin ruusuaihein. Ahkerat pikkulinnut saivatkin kauniin kiitoksen kuoron puheenjohtajalta ja koko yleisöltä - sekä yllättäen myös kuoron ykköslaulajalta Esko Airikalta, joka lauloi Peipposille Kaarle Krohnin (1863-1933) sanoittaman kansanlaulun ”Yksi Ruusu On Kasvanut Laaksossa”.

Floridan Laulumiesten Gaala-illassa kuoro esiintyi 24-miehisenä. Kymmenen jäsentä oli estyneenä tilaisuudesta.

-Me olemme todellinen turistikuoro, sillä osa jäsenistä on aina matkalla jossain päin maailmaa. Ja tässä iässä laulajiemme terveystilannekin vaihtelee päivästä toiseen, totesi puheenjohtaja humoristiseen sävyyn. Hän totesi samalla, että mukana tässä Gaala-tilaisuudessa ei ole enää yhtään perustajajäsentä. Hän muisteli myös poisnukkuneita kuoron jäseniä, viimeisimpänä hiljattain menehtynyttä Tuomo Kanervikkoahoa, jonka siunaustilaisuus pidettiin muutamaa päivää aikaisemmin St. Andrew`sin Luterilaiskirkossa.

Floridan laulumiesten 46. Gaala-illan repertuaari sisälsi 12 varsinaista kuoroesitystä. Ilta avattiin ”Ankkurit ylös”-laululla ja tämän jälkeen ohjelma sisälsi lähinnä illan ruusuteemaan ja suomalaiseen perinnemusiikkiin kuuluvia sävelmiä. Erikoisuuksina kuultiin kuoron johtajan, director cantus Heikki Pertun sävellyksinä ja sanoituksina ”Hermanni Mä Kuoromies” ja ”Peipposet”, jolla kuoronjohtaja halusi kiittää taustalla toimivan ahkeran naisjaoston työtä.

Kuten konserteissa aina, yleisöä hemmoteltiin myös ”ylimääräisellä” - ja se oli ylitse muiden, Jean Sibeliuksen ”Finlandia”. Mahtavasti soinut eepossävelmä osoitti, että harrastelijakuorokin pystyy huippusuoritukseen kun laulu on tuttu ja takana on riittävästi harjoittelutunteja. Sama voitiin päätellä myös kuoron ”Suomen laulu”-esityksestä, joka sai yleisöltä raikuvat aplodit.

Illan lähes kaksituntisen konserttiosuuden aikana kuultiin myös kuoron parhaiden laulajien ”Kvartetin” ja ”Tuplakvartetin” esityksiä. Esityslistalla olivat mm. Elviksen tunnetuksitekemän ”Are You Lonesome Tonight”” ja suomalaisten suosikkisävelmä, illan teemaan täydellisesti istunut ”Miljoona ruusua”.

Jos saivat Laulumiehet ja juhlan hyväksi ahertaneet Peipposet yleisön varauksettomat aplodit, annettiin varaukseton kiitos myös Suomi Talon tarjoilun kanssa ahkeroineelle henkilökunnalle. Ruuat ja juomat kulkivat noin 200-päiville juhlavierasjoukolle juosten ja kermana kakun päällä: keittiön loihtima kuorrutettu uunilohi sai täyden kympin suomalaisen koulujärjestelmän asteikolla.  

Juhlan lopuksi tulipunaisin ruusuin kukitetulla Peipposten parvella oli tuttuja terveisiä Laulumiehiehille: Arlene Tervakoski ojensi Peipposten vapaaehtoistyöllään ansaitseman 1000 dollarin shekin kuoron johtajalle Ilmari Liimakalle.

-Esimerkillistä työtä, Peipposet!

 

Teksti ja kuva:

Mikko Koskinen,

Lantana, FL