Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 5, 2015

Mikko Ilonen on valmis Miamin kisaan


Mikko Ilosen perhe on viihtynyt hyvin Floridan lämmössä ja "hiekkaa on tarttunut jo kenkiin", kun sanonta kuuluu. Isän sylissä Eino-poika ja Elma-tyttö, jotka tosin haikailevat äidin syliin.

Suomalaisen golfin suurlähettiläs Mikko Ilonen valmistautuu levollisesti torstaina alkavaan lajin maailmanmestaruuskilpailuun WGC Cadillac Championship-turnaukseen, joka pelataan legendaarisella Blue Monster-kentällä Miamin Doralissa.

-No, on pakko todeta että kenttä on todella vaikea. Minun makuuni se ei ole, Mikko Ilonen toteaa Amerikan Uutisille kisan aatonaattona. Tällä hetkellä World Ranking-sijaa numero 57 hallussaan pitävä lahtelainen pääsi ensi kertaa suurkilpailuun mukaan viime vuoden huippusuoristustensa ansiosta. Mikko on muun muassa Eurooopan reikäpelimestari.

Hulppea Trump International Doral Resort on vasta parisen vuotta vanha nykykunnossaan. Multimijardööri Donald Trump upotti kentän ja hotellin uudistamiseen 350 miljoonaa dollaria.

-Hotelli on todella hieno ja olemme viihtyneet täällä hyvin, Ilonen sanoo. Kati- vaimo, 3-vuotias Eino ja 1,5 vuotias Elma ovat perheenpään työmatkalla mukana.

- Kaiken kaikkiaan olemme viihtyneet täällä Floridassa erinomaisesti ja ensi vuonna voisimme tulla pitemmäksikin aikaa, Mikko naurahtaa. Viikonloppuna hotelliin majoittunut golftähti on päässyt testaamaan kenttää jo 27 reiän verran ja mielikuva ”työmaasta” on syntynyt.

- Raffeista (s.o.karheikko) on mahdoton pystäyttää pallo viheriölle, jotka ovat ainakin nyt harjoituskierrosten ajan olleet aika kovat, hän vinkkaa. Sinänsä raffeista saa pallon lyödyksi helposti ulos mutta ”pitoa” valkokuulaan ei saa millään mailalla.

- Täytynee kai sitten vain tuupata pallo kohti greeniä ja antaa sen valua lipulle, hän suunnittelee. Mitä tämän hetkiseen pelikuntoon tulee, hän lausahtaa:

- Kaikki asiat ovat kunnossa. Mielessä ei ole mitään mikä vaivaisi.

WGC Cadillac-turnaukseen on saanut pelioikeuden 75 maailmanlistan parasta pelaajaa. Jokainen pelaa kaikki neljä päivää, sillä karsintarajaa kahden kierroksen jälkeen kisassa ei ole. Etelä-Floridan suomalaisalueen golffarit ovat lähdössä suurella joukolla kannustamaan Mikko Ilosta maailman golf-huippuja vastaan. Vaikka itse asiassa golf on siitä harvinainen pallopeli, että siinä pelataan aina kenttää, ei vastustajaa vastaan.

Teksti ja kuva:

Mikko Koskinen,

Miami, FL

 

 Mikko Ilosen erikoishaastattelu Amerikan Uutisten seuraavassa numerossa, joka ilmestyy 18.maaliskuuta 2015.