Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 8, 2015

Mikko Ilonen nousi upeasti Blue Monsterilla Miamissa


Päivä päivältä Floridan ruohonlaatu käy tutummaksi Mikko Iloselle, jonka suunta WGC Cadillac Championshipissa on vahvasti nousujohtoinen.

Mikko Ilosen murheellinen avauspäivä golfin maailmanmestaruuskilpailuissa Miamin Doralissa muuttui vaikeuksien kautta riemuksi. Torstain jälkeen lahtelainen oli kisan kuudenneksi viimeisenä  tuloksella +6, mutta jo perjantain helteessä tahti muuttui. ”Taistelu-par´ien” kautta hän pystyi pelaamaan kentän ihannetulokseen ja maailman golf-valioita alkoi tulla vastaan selkä edellä.

Launtaina suomalainen näytti golf-maailmalle, että kaukaisessa Suomessakin osataan lajin niksit. Mikko Ilonen pelasi päivän toiseksi parhaan tuloksen 67 (-5) ja nousi sijalle 22.

-Yön sade oli pehmittänyt kenttää. Sain sen myötä lyöntiin ja koko peliin parempaa kontrollia. Aiemmista päivistä poiketen selvisin myös ilman vesipalloja. Par-viitoset pelattiin muuttuneen tuulensuunnan johdosta pitkinä, vastaavasti osa väylistä muuttui helpommiksi, Ilonen kertoi sosiaalisessa mediassa.

- Avaukset olivat hyviä ja keskimäärin väylällä, se antoi pohjan tekemiselle. Tuntui todella hyvältä saada onnistuminen tällä vaikealla kentällä, suomalainen tiedotti.

Trump Doralin umpivaikealla Blue Monster-kentällä pelattavassa suurkilpailussa nähdään kaikki maailman parhaat pelaajat. 75 pelaajan kisassa on tällä kertaa mukana jokainen maailman 50 parhaasta golffarista. Mikko Iloselle kilpailu on ensimmäinen Miamissa.

-Ruohon laatu on täällä Floridassa erilaista kuin Pohjolassa tai Euroopassa yleensä. Karheikoista pääsee toki pois mutta palloon ei saa pitoa kovilla greeneillä, hän ennakoi Amerikan Uutisille. Lauantain unelmakierroksella Ilosen avaukset osuivat vätyliin hyvin, josta pallon nostaminen greeneille onnistui aikaisempia päiviä paremmin. Ilosen rautapeli on ollut erinomaisessa kunnossa kaiken aikaa.

WGC Cadillac Championship-nimellä pelattavaa mestaruusturnausta johtaa lauantain jälkeen Yhdysvaltain J.P.Holmes, joka iski torstaina kentällä uskomattoman tuloksen -10.

-Tämän on yksi parhaista kierroksista PGA Tourilla 20 vuoteen, hämmästeli NBC-kanavan golf-selostaja, entinen mestari Johnny Miller maanmiehensä suoritusta. Kilpailun palkintopotti on peräti 9 250 000 dollaria. Kilpailun viimeinenkin pelaaja kuittaa $42000.

Teksti: Mikko Koskinen

Kuva: Markus Mäntykangas