Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

loka 9, 2015

IRS:n pääjohtaja John A. Koskinen vieraili ensi kertaa Suomessa


Karstulalaista sukua oleva John A. Koskinen sopisi hyvin hanuristiksi, mutta kuvassa soittopeli on vain rekvisiittaa.

Yhdysvaltojen korkein veroviranomainen, vuonna 2013 Internal Revenue Servicen (IRS) pääjohtajaksi nimitetty John Andrew Koskinen,76, on aito amerikansuomalainen. Viime kesänä Koskinen teki ensimmäisen matkansa Suomeen ja tapasi suuren joukon sukulaisiaan. Hän kirjoitti matkastaan artikkelin Amerikan Uutisille.

-Isovanhempani Johan Alfred Koskinen ja Ida Maria Koskinen (os.Poikonen) muuttivat Karstulasta Amerikkaan vuonna 1905. Muistan tavanneeni mummoni Idan silloin tällöin Clevelandissä, mutta emme käyneet hänen luonaan tarpeeksi usein jotta olisin voinut kuulla hänen tarinoitaan entisestä kotimaastaan Suomesta, John Koskinen kirjoittaa sukuhistoriastaan. Isoisä Johan oli kuollut jo ennen Johnin syntymää.

John Koskisen isä Yrjö oli syntynyt Clevelandissä ja äiti Irja Chisholmissa Minnesotassa. Mentyään naimisiin Yrjö ja Irja Koskinen perustivat kodin Clevelandiin, jossa John Andrew syntyi vuonna 1939.

 -Clevelandissa oli eloisa suomalaisyhteisö. Tiesin, että aina kun kieli vaihtui suomeksi, jotain jännittävää oli tapahtunut. Vanhempani puhuivat suomea sujuvasti, mutta meille lapsille he eivät kieltä opettaneet jotta olisimme sopeutuneet ympäröivään yhteiskuntaan ilman aksenttia, John Koskinen kirjoittaa. Hän muistaa elävästi perheen matkat äitinsä kotiseudulle Chisholmiin, ja matkojen kohokohta oli aina suomalainen sauna.

Isovanhempiansa kotimaa ja sukujuuret ovat aina olleet lähellä John Koskista. Opiskelleen Duke-yliopistossa Pohjois-Karoliinassa hän kirjoitti tutkielman talvisodasta. Duke-yliopistosta Koskinen siirtyi Yale-yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan, josta hän valmistui vuonna 1964. Hän jatkoi oikeustieteen opintojaa Cambridgen yliopistossa Englannissa vuosina 1964-1965.   

Presidentti Barack Obama nimitti John Koskisen Yhdysvaltain verohallituksen IRS:n pääjohtajan (Commissioner) virkaan 1. elokuuta 2013. Yhdysvaltain senaatti hyväksyi nimityksen 20. joulukuuta 2013 ja hän vannoi virkavalan kolme päivää myöhemmin. Demokraattiseen puolueeseen kuuluva John Koskinen on työskennellyt lukuisissa yhteiskunnallisissa luottamusviroissa pitkän työuransa aikana. Hän on toiminut myös USA:n jalkapalloliiton presidenttiä vuosina 2004-2008. Duke-yliopisto on kunnioittanut hänen työtään antamalla jalkapallo- ja lacrossekeskukselleen nimen ”Koskinen Stadium”.

Lue John Koskisen matkaraportti englanninkielisiltä sivuiltamme.

(Klikkaa USA:n lippulogoa suomenkielisen sivumme oikeassa yläkulmassa)