Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

joulu 30, 2015

Kipinä-Kerho lahjoittanut jo runsaat 500 000 dollaria


Amerikansuomalaisnaisten Finn-Spark (Kipinä-Kerho) järjestää vuosittain Washingon DC:n suurimmat joulumyyjäiset. Tänä vuonna joulubasaarin avasivat yhdistyksen puheenjohtajat Maiju Wilson ja Marianne Pärssinen yhdessä suurlähettiläs Kirsti Kaupin (oik.) kanssa.

Washington DCn alueella toimiva amerikansuomalainen Finn Spark-järjestö (Kipinä-Kerho) tunnettu, järjesti perinteiset Joulumyyjäiset marraskuun lopulla. Joulumyyjäiset avasi juhlavasti Suomen Suurlähettiläs Kirsti Kauppi yhdistyksen puheenjohtajienn Marianne Pärssisen ja Maiju Wilsonin kanssa. Suurlahettilas Kauppi oli ihmeissään joulumyyjäisten suosiosta ja hän kiitti kerhon jäseniä vuotuisten myyjäisten järjestämisestä.

Kirsti Kauppi sanoi arvaavansa kuinka paljon jäsenet ovat tehneet työtä ja uhranneet aikaansa taatakseen myyjäisten onnistumisen. Suurlähettilas kehoitti ihmisia ostamaan lahjansa joulumyyjäisistä sekä nauttimaan suomalaisista herkuista. Taas kerran myyjäiset onnistuivatkin yli odotusten; kävijoita oli yli 1100, jotka innolla ostelivat kerhon jäsenten valmistamia leivonnaisia, käsitöitä, joulukoristeita, sekä kirjoja että lasi-ja lahjatavaroita. Kävijät myös nauttivat monista suomalaisista joulun herkuista viihtyisässä kahvilassa.

Tunnelmaa lisäsi joululauluja soittava yhtye Skandal. Myyjäisten yksi suurimmista tulolähteista oli leivonnaisten myynti seka kahvilan tuotto. Myös ns. “Silent Auction”seka arpojen myynti olivat erittäin tuottoisia yhdistykselle. Kipinä-Kerho on kiitollinen kannattajillensa heidän lahjoituksistansa. Tällä kertaa arpalipun teki houkuttelevaksi Icelandairin ja Kipinä-Kerhon lahjoittama Suomen matka yhdessa Hotelli Helkan lahjapaketin kanssa. “Silent Auction” tarjosi myös taidetta, ravintolapaketteja, taidelasia sekä lomapaketteja, mm. Kittilään.

Viime vuonna Kipinä-Kerho (Finn Spark) lahjoitti huomattavan summan myyjäisten tuloista sekä Yhdysvaltoihin etta Suomeen. Nyt lahjoitukset menevät lähinnä koulutus- sekä kulttuuritarkoituksiin. Suomalainen kielikoulu on useana vuonna ollut tärkeä lahjoituskohde samoin kuin Salolammen “Finnish Language Village”. Yksi suurimmista lahjoiuksista menee matka-avustuksena Juväskylän tyttöjen jalkapallo seuran JyPK02 osallistumiseen Yhdysvaltojen kovatasoiseen jalkapalloturnaukseen Dallasiin (TX). Yksikään suomalaisjoukkue ei aiemmin ole saanut kutsua sinne. Joukkue voitti tänä kesänä Göteborgissa Gothia Cupin, joka on maailman suurin junioriturnaus.

Kipinä-Kerho on kiitollinen, etta sen jäsenet ovat jaksaneet uurastaa tehokkaasti vuodesta vuoteen voidakseen tehdä huomattavia lahjoituksia, joita onkin kertynyt tähän mennessä jo yli $500,000. Toiveena on, etta kerho jatkaisi “voittokulkuaan” vielä monet vuodet, ja etäa nuorempi vaki innostuisi sen toiminnasta! Lisätietoja Kipinä-Kerhon toiminnasta: www.facebook.com/finnspark seka www.finnspark.org.

Marianne Pärssinen

Washington, DC