Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 18, 2016

Kehotalolla pidettiin perinnettä yllä


Kansallispukunäytös oli upeata katseltavaa Kerhotalon esiintymislavalla.

-On hienoa, että jaksatte pitää tätä suomalaisviikon perinnettä yllä täällä Etelä-Floridassa, tervehti New Yorkista saapunut pääkonsuli, suurlähettiläs Jukka Pietikänen Kerhotalolle kokoontunutta yleisöä. Valtiovallan tervehdys otettiin vastaan kättentaputuksin, mutta mukana oli myös hiven haikeutta. Jukka Pietikäisen komennus Yhdysvalloissa loppuu kesäkuussa ja hän matkustaa takaisin kotimaahan muihin ulkoministeriön tehtäviin.

-Ministeriössä tehdään päätökset nykyisin aika nopealla tempolla. Seuraajastani ei vielä ole tietoa ja oma paikkanikin selviää myöhemmin. Olen nyt vähän niin kuin jäähyväismatkalla, vajaat neljä vuotta sitten Argentiinasta suurlähettilään tehtävistä Yhdysvaltoihin siirtynyt Pietikänen totesi. Diplomaatin virkavuosia hänellä on edessä valintansa mukaan viidestä kahdeksaan. Yksi ulkomaanedustus olisi teoriassa vielä mahdollinen, mutta Yhdysvaltoihin ja Floridaan hän lupaa tulla seuraavan kerran pelkkänä turistina.

New Yorkista saapunut pääkonsuli Jukka Pietikäinen käsi tervehtimässä Etelä-Floridan suomalaisia viimeisen kerran valtiovallan edustajana. Hänen virkautensa loppuu kesäkuussa, jolloin doplomaatti palaa Suomeen.

-Minulla on ollut onni saada viettää Suomen valtiovallan edustajana tässä hienossa maassa kahteen eri otteeseen, yhteensä 7,5 vuotta, suurlähettiläs totesi.

Suomi-Amerikka-viikon osanottajia tervehti lauantaina myös Lake Worthin pormestari Pam Triolo, joka kiitteli suomalaisia vuosikymmenten arvokkaasta työstä kaupungin hyväksi. Puheessaan hän vakuutti, että ensi vuodeksi suunniteltu Suomen presidentin Sauli Niinistön vierailu tulee olemaan vuoden merkkitapahtuma kaupungissa.

-Siitä tulee kaikkien aikojen komein suomalaisjuhla, pormestari totesi. Amerikan Uutisille vakuutti, että kaupunki tulee tekemään kaikkensa Niinistön vierailun onnistumiseksi.

–Mikäli järjestäjät haluavat tulla viettämään Suomen satavuotisjuhlaa Bryant-puistoon, se on käytössänne. Lupaan jo nyt järjestää kaupungin puolesta 20 vapaaehtoista puistotilaisuutta varten, pormestari Triolo lupasi.Lake Worthin pormestari Pam Triolo toi kaupungin tervehdyksen suomalaisyhteisölle.

Amerikan Uutisten saamien tietojen mukaan pääjuhla presidentin kunniaksi järjestetään Palm Beach State Collegen Duncan-teatterissa. Lisäksi Kerhotalolla ja Suomi Talolla on aiheeseen liittyviä tapahtumia. Presidentti Sauli Niinistön vierailun ajankohta ei ole vielä tiedossa, joten tarkkoja aikatauluja eri tapahtuminen osalta  ei vielä voida ilmoittaa.

Suomi-Amerikka-viikon hyvin onnistuneista järjestelyistä vastanneen American Finnish Clubin (Kerhotalo) puheenjohtaja Kari Repo ei myöskään voinut tervehdyspuheessaan kertoa yhdistyksensä osuudesta ensi vuoden tapahtumissa. Nyt Suomi-Amerikka-viikon eri tapahtumissa – tansseissa, luennoilla, näytöksissä, elokuvissa ja viikonlopun toritapahtumassa - vieraili arviolta parisentuhatta kävijää.

-Haluan lämpimästi kiittää kaikkia kävijoitä, vapaaehtoisia ja vendoreita tästä hyvin onnistuneesta suomalaisviikosta Kerhotalolla, Kari Repo sanoo juhlahumun haihduttua.

Tangokuningas Kyösti Mäkimattila viihdytti suomalaisia viikon ajan ja piti sitten hyvin ansaitun loman. Tiesittekö, että Kyösti on innokas Florida Panthersin kannattaja!

Teksti ja kuvat:

Mikko Koskinen

Lake Worth, FL