Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 4, 2016

Varapuheenjohtaja erosi Lepokodin johtokunnasta


Etelä-Floridan suomalaisyhdistykset eivät kykene hallinnoimaan Lepokotia johtokuntaan lähettämiensä maallikkoedustajiensa välityksellä. Kuva yhdistysten kokouksesta Lepokodilla tammikuussa 2016.

Lake Worthin amerikansuomalaisen Lepokodin johtokunnan 2. varapuheenjohtaja Pirjo-Leena Koskinen on eronnut tehtävästään. Lähes 10 vuotta Lepokodin johtajana toiminut Koskinen valittiin marraskuussa 2015  Finnish-American Rest Home Inc:n johtokuntaan Lepokodin Ystävät –järjestön edustajana yli 90% kannatuksella. Lepokodin Ystävät on suurin FARHia avustava vapaaehtoisjärjestö, joka lahjoittaa vuosittain 20-30 000 dollaria Lepokodin asukkaiden hyväksi. Koskisella oli takanaan myös Lepokodin asukkaiden ja työntekijöiden tuki.

Pirjo-Leena Koskisen eron syynä oli luottamuspula puheenjohtajan ja joidenkin johtokunnan jäsenten toimintaan.  Myös johtokunnan yhteistyökyvyttömyys, heikkous yritysosaamisessa, puutteellinen tieto alasta ja sen kehityssuunnasta  sekä irrationaalinen päätöksenteko olivat eron taustalla. Koskinen on koulutukseltaan RN (registered nurse). Aikaisemmin hän on toiminut opetus- ja lastenhuollon alalla sekä mainostoimistossa.Lepokodin johtokunta koostuu yhdeksän perustajajärjestön edustajasta, joka nimitetään vuosittain marraskuussa pidettävän jäsenten vuosikouksen jälkeen. Kokouksissa ääntä käyttää nimetty varaedustaja, mikäli varsinainen edustaja on estynyt.  Marraskuussa 2015 nimetyssä johtokunnassa on peräti kuusi uutta edustajaa, joilla ei ole kokemusta Lepokodin toiminnasta yrityksenä ja sen tarkoin valvotusta toimialasta. Lepokodin Ystävät nimittävät uuden edustajan johtokuntaan seuraavassa kokouksessa.  Siihen asti Lepokodin ystäviä johtokunnassa edustaa June Rantanen.

Hallituksen varaedustajistoon tulee myös muutos American-Finnish Clubin (Kerhotalo) osalta varaedustaja Dorothy Beckmanin poismenon johdosta. Yhdistyksen hallitus valinnee edustajansa lähiaikoina.