Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

touko 13, 2016

Lepokodin kuulumisia: Jäsenistön asema?


Lake Worthin amerikansuomalaista Lepokotia pyörittävän Finnish-American Rest Home Inc:n hallitus haluaisi sääntömuutoksilla siirtää valtaa itselleen yritystyksen säännöistä päättävältä jäsenistöltä, joka koostuu pääasiassa asukkaista, heidän omaisistaan, työntekijöistä sekä kodin toiminnasta kiinnostuneista suomalaisista.

Viime lauantaina, huhtikuun viimeisenä, pidettiin Lepokodin Annan Majalla jäsenten sääntömääräinen puolivuotiskokous. Sen kummemmin en pysty kommentoimaan tapahtumia, koska en itse ollut paikalla. Vasta kokousta edeltävänä päivänä kuulin, että tarkoitus oli kokouksessa äänestää sääntömuutoksista. Asia oli yllättävä ja ilmeisen huonosti jäsenistölle tiedotettu. Olin kuitenkin varautunut antamaan kielteisen ääneni valtakirjalla, mutta äänestystä ei sitten ollutkaan tapahtunut. Hyvä niin. Moniko meistä jäsenistä tiesi sääntöjen muutossuunnitelmasta? Kun sain muutosehdotukset printatuksi netistä, niitä oli niin paljon, että olisi ollut mahdoton ajatellakaan äänestää niistä ilman ennakkoon tutustumista.

Nyt kun olen niitä lukenut, herää koko joukko kysymyksiä. Joidenkin uusien komiteoiden perustaminen herättää eniten hämmästystä. Komiteoita on aina voitu perustaa tarpeen mukaan, mutta miksi perustaa sääntömuutoskomitea vakituiseksi komiteaksi? Aikooko johtokunta muuttaa sääntöjä ihan työkseen ja mihin niillä tähdätään? Finanssikomitean palauttaminen on hyvä asia, mutta ne tehtävät, jotka määritellään kyseiselle komitealle, ovat olleet aina olemassa ilman, että ne erikseen mainitaan. Sääntömuutoskomitea kai haluaa näyttää olleensa ahkera...

Entäs Plant and Operations Committee?  Mikä tehtävä on sitten Maintenance Departmentilla, jos johtokunta aikoo oikein komitean voimin valvoa rakennuksia ja toimintaa? Tässä ollaan päätymässä yhä syvemmälle päivittäisiin operaatioihin puuttumiseen, ja se ei ole johtokunnan tehtävä. Päivittäisiä operaatioita valvoo Administrator sekä hänelle raportoivat osastonjohtajat eli Department Heads. Kaikki nämä uudistukset tähtäävät vallan keskittämiseen johtokunnan puheenjohtajalle ja hänen lähiryhmälleen.  Antakaa nyt hyvät johtokunnan jäsenet näille palkatuille, asiansa osaaville ihmisille työrauha ja se arvostus, jonka he ansaitsevat!  Moni asia tässä vieläkin ihmetyttää, mutta haluaisin kuulla johtokunnan perustelut näiden muutosten tarpeelle. Jotkut varasijat, kuten toisen varapuheenjohtajan nimikkeen poistaminen on hyvä asia, ei ole ollut tarpeen juuri koskaan.

Ja viimeiseksi: johtokunta ilmeisesti aikoo vastedes kutsua kokoukset koolle vain ja ainoastaan seinäilmoituksilla ’sopivilla paikoilla’. Meidän jäsenistömme (noin 300) asuu eri puolilla maata ja eri puolilla Floridaa. Tähän asti kokouskutsu on nykyisten sääntöjemme mukaan  julkaistu amerikansuomalaisissa lehdissä Amerikan Uutisissa ja Finnish American Reporter-lehdessä, jota lukevat englantia puhuvat suomalaiset jäsenemme. Jos äänestämisestä on kyse, kutsut oheismateriaaleineen olisi hyvä lähettää postitse koko jäsenistölle. Nyt tulee väistämättä tunne, ettei  asioita oikeastaan haluttaisikaan kertoa jäsenistölle josta nykyjohtokunta näyttää haluavan tyystin eroon ja asioista halutaan äänestää omassa pikku piirissä oman mielen mukaisesti?

Kokouskutsun pitäisi olla asialistan ohella  - silloin kun äänestyksestä on kyse - mahdollisimman monen ulottuvilla, siis sanomalehdissä, netissä, radiossa  ja ilmoitustauluilla. Ja tuosta elektronisesta äänestyksestä: puhelin- ja Skype-yhteys on ollut ennenkin käytössä johtokunnan ja komiteoiden kokouksissa, mutta sähköpostitse en haluaisi äänestettävän.

Ja äänestetään nyt miten vaan, mutta pitää saada tietää, mistä äänestetään!

Syksyä odotellen,

Pirjo-Leena Koskinen

Lepokodin jäsen