Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

kesä 10, 2016

Tina Strandberg valittiin Suomi-Seuran toiminnanjohtajaksi


Suomi-Seuran toiminta on tuttua Tina Strandbergille, joka on aikaisemmin toiminut mm. Ulkosuomalaisparlamentin sihteerinä. Uusi toiminnanjohtaja seuraa tehtävässä 20 vuotta yhdistystä johtanutta Paula Seleniusta.

Valtiotieteiden maisteri Tina Strandberg on valittu ulkosuomalaisten etu-, palvelu- ja asiantuntijajärjestö Suomi-Seura ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi. Strandberg siirtyy tehtävään Kauniaisten kaupungin hallintopäällikön virasta.

Aiemmin hän työskenteli Kauniaisten kaupunginsihteerin viransijaisena. Vuosina 2002 - 2005 Tina Strandberg työskenteli Suomi-Seura ry:ssä ulkosuomalaisparlamentin sihteerinä. Strandberg aloittaa seuran toiminnanjohtajana 1. syyskuuta 2016. Strandbergin edeltäjä, filosofian maisteri, MBA Paula Selenius siirtyy eläkkeelle lokakuussa 2016.  Selenius on toiminut Suomi-Seuran toiminnanjohtajana kesäkuusta 1996 lähtien.

Suomi-Seura ry on vuonna 1927 perustettu ulkosuomalaisten edunvalvonta-, neuvonta- ja asiantuntijajärjestö, joka tarjoaa ulkomaille muuttaville, siellä asuville ja Suomeen palaaville neuvontaa mm. sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa, ulkomaille muuttoon ja paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä, koordinoi tukihenkilöverkostoa noin 20 maassa, tukee ulkosuomalaisyhdistysten ja -median toimintaa ja tiedottaa ulkosuomalaisia koskevista asioista niin ulkosuomalaisille kuin Suomessa. Kesäisin seura järjestää ulkosuomalaisille suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin kurssin. Seura julkaisee myös Suomen Silta -jäsenlehteä.

Suomi-Seura toimii aloitteestaan vuonna 1997 perustetun ulkosuomalaisparlamentin (USP) sihteeristönä. USP:n toimintaan osallistuu tällä hetkellä 512 ulkosuomalaisyhteisöä 38 maasta. USP:n 8. istunto pidettiin Helsingissä toukokuussa 2015 ja seuraava istunto järjestetään 16. - 17.6.2017. USP:n saavutuksiin sisältyy muun muassa kaksoiskansalaisuus. Suomi-Seura ry:n puheenjohtaja, professori Jarmo Virmavirta toimii sääntöjen mukaisesti myös USP:n puhemiehenä.