Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

loka 28, 2016

Helsingin horisontti: Umpitunnelissa


Martti Huhtamäki siirtyy kolumnissaan aikaan, jolloin Helsinkiä ja Tallinnaa yhdistää Suomenlahden alittava tunneli.

Hyvät matkustajat! Head söperit! Tere tulemast reisironkiin! Tervetuloa junaan!

Junamme on valmis alittamaan saastuneen Suomen lahden puhtaassa tunneli-ilmassa. Nopeutemme on 200 kilometriä tunnissa. Olemme Tallinnan Viru -hotellin kellarissa puolen tunnin kuluttua. Kiinnittäkää turvavyönne. Hyvää matkaa!

Kling.

Alitimme juuri Suomenlinnan. Olemme pahoillamme, ettei meillä ole vielä Suomenlinnan asemaa eikä sitä myöskään tule. Tämän maailman pisimmän meritunnelin hinta oli ainoastaan 11 miljardia, mutta oli halvempaa karkottaa asukkaat Suomenlinnasta kuin uhrata lisämiljardi asemaan ja samalla pitkittää matkaa kolmella minuutilla.

Kling.

Alitimme juuri Harmajan majakan. Se on kaunis majakka, jonka toimintaa häiritsevät ainoastaan silloin tällöin sen läheisyydessä järjestettävät purjehduskilpailut. Moottoriveneliikennehän on merellä kielletty, sillä ekologinen tasapaino ei muuten säily ja haahkat ja Kanadan hanhet eivät saisi pärinässä pesimisrauhaa.

Kling.

Nyt olemme aluevesirajojen ulkopuolella, kansainvälisellä vyöhykkeellä. Voimme aloittaa ruokatarjoilun. Se kuuluu matkalipun hintaan (199,90 worldoa eli maailman uutta yhteisvaluuttaa). Valitettavasti juomatarjoiluun ei ole mahdollisuuksia hankaluuksien välttämiseksi. Aikaa ruokailuun on 150 sekuntia.

Ruokalistallamme on pieni pala pizzaa, Euroopan virallista yhteisruokaa. Sormenne voitte pyyhkiä ikkunaverhoihin, jotka estävät näkyvyyden harmaisiin kiviseiniin.

Kling.

Olemme juuri alittamassa Naissaarta. Venäjän uhittelevien syvyyspommikoneiden uhka on ohi. Miesmatkustajat! Ette menetä mitään, sillä naiset on siirretty saarilta jo vuosia sitten hierojiksi Pärnun ja Saarenmaan kylpylöihin. Pahoittelemme, että jos joku teistä on kylpylämatkalla, joudutte matkustamaan maaosuuden linja-autoissa noita tunnetusti masentavia Viron maisemia ja Naton tukikohtia katsellen.

Kling.

Älkää irrottako turvavyötä ennen merkkivalon sammumista.

Kling.

Olemme Tallinnassa. Voitte irrottaa turvavyön. Matkamme sujui sekä nopeasti että hyvin. Kiitos. Aitä.

Jos jollakin on jotain kysyttävää, kysykään poistumisen yhteydessä. Jotkut ovat halunneet palata laivalla, mutta siitä ei kannata kysyä. Laivaliikenne lakkautettiin Suomenlahdella viime syyskuussa.

                                                              Martti Huhtamäki,

Helsinki, Suomi

Martti Huhtamäelle myönnettiin valtion journalistipalkinto vuonna 2006