Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

marras 23, 2016

Los Angelesissa pääkonsulin vaihdos, viennin edistämiseen lisää resursseja


Los Angelesin pääkonsulina vuodesta 2013 toiminut Juha Markkanen (kuvassa) on nimitetty Suomen pääministerin kanslian Team Finland -toimiston johtajaksi 1.11. 2016 alkaen. Tasavallan presidentti on nimittänyt uudeksi pääkonsuliksi Los Angelesiin ulkoasiainneuvos Stefan Lindströmin. Hän aloittaa tehtävässään tammikuussa 2017

Suomen Los Angelesin -pääkonsulina vuodesta 2013 toiminut Juha Markkanen on nimitetty johtamaan pääministerin kanslian alaista vienninedistämistoimistoa, Team Finlandia. Se perustettiin vuonna 2012 edistämään Suomen taloudellisisia ulkosuhteita ja auttamaan yrityksiä kansainvälistymisessä. Team Finlandin tavoitteisiin kuuluu myös ulkomaisten investointien houkutteleminen Suomeen, maakuvan kehittäminen kansainvälisillä markkinoilla ja myös suomalaisen tieteen ja taiteen saavutusten tunnetuksi tekeminen maailmalla.

Juha Markkanen aloitti uudessa tehtävässään Team Finlandin päätoimipisteessä Helsingissä jo kuluvan marraskuun 1. päivänä. Hänen tehtävänään on suomalaisille yrityksille tarkoitettujen vientipalveluiden kehittäminen ja Team Finlandin lukuisten toimijoiden työn tehostaminen. Markkasen tehtävä perustuu Team Finlandin toiminnan ensimmäisestä kolmivuotiskaudesta  saatuihin kokemuksiin.

Pääkonsuli Juha Markkasen kausi Los Angelesissa oli osaltaan uuden kokeilua eli Team Finlandin toiminnan koemarkkinointia. Tulokset yritysten vientipalveluissa olivat suotuisia, mihin varmasti vaikuttaa myös Markkasen aiempi kokemus liike-elämän palveluksessa. Pääkonsulaatin henkilömäärää on vientineuvonnan kysynnän vuoksi juuri vahvistettu määräaikaisella Team Finland -asiantuntijalla.

Team Finlandin keskeisiä tavoitteita on suomalaisten toimijoiden yhteistyön tehostaminen ja sopivien yhteistyökumppaneiden hankkiminen tärkeimmiksi koetuilla vientimarkkinoilla. Siitä esimerkkinä oheinen raportti San Diegosta, jonne Los Angelesin-pääkonsulaatin ja muiden toimijoiden tukemana perustettiin Suomalais-amerikkalainen kauppakamari. Sen puitteissa on vastikään aloitettu ulkomaankaupan harjoittelijakoulutus.

Teksti ja kuva:

Alpo Collanus

Los Angeles, CA