Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

joulu 25, 2016

Midnight Sun nousee jälleen Lake Worthin Bryant-puistossa


Etelä-Floridan amerikansuomalaiset ovat herättäneet henkiin perinteisen Midnight Sun-festivalin yhteistyössä kaupungin johdon kanssa. Suomalaisjuhlaa vitetään Bryant-puistossa 3.-5. maaliskuuta 2017. Kuva: Midnight Sun Fest, Inc.

Perinteinen suomalaisjuhla Midnight Sun Festival palaa Bryant-puistoon Lake Worthin keskustaan. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi maaliskuun alussa järjestettävä kolmipäiväinen tapahtuma tuo Floridan aurinkoon myös maan tämän päivän tunnetuimpia viihdetaivaan tähtiä kuten Hanna Pakarisen ja Idols-voittaja Diandra Floresin.

 -Tarkoituksemme ei suinkaan ole jättää suomalaisjuhlaa tähän yhteen vuoteen vaan jatkaa perinnettä tunnetussa ”suomalaiskaupungissa” myös tulevaisuudessa, sanoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Tom Kuutti. Ensimmäinen Midnight Sun Festival järjestettiin Bryant-puistossa vuonna 1983.

Suomalaisten into näkyvän juhlan järjestämiseen lopahti uudelle vuosituhannelle tultaessa. Syinä tapahtuman loppumiseen esitettiin taustavoimien puutetta, ”suomalaishaalien” eripuraa ja Lake Worthin kaupungin penseyttä tulla vastaan puistovuokrissa. Tom Kuutin mukaan tilanne on nyt päinvastainen.

 -Lake Worthin kaupunki on pormestari Pam Triolon johdolla ollut erittäin postitiivinen asialle. Puistovuokrat on puolitettu ja ensimmäisen kerran historiassa kaupunki osallistuu jopa Suomessa toteutettavan mainonnan kustannuksiin. Järjestelytoimikunta on saanut pitää jopa kokouksensa kaupungintalon tiloissa, Kuutti kiittelee. Viime keväänä Kerhotalolla järjestetyn Suomi-viikon yhteydessä Triolo lupasi Amerikan Uutisten haastattelussa tukensa suuren suomalaisjuhlan järjestämiseksi Bryant-puistossa. Nyt hanke toteutuu ja Suomen liput nousevat puiston salkoihin 3.-5.3.2017 välisenä aikana.

 Lake Worthin Bryant-puistossa järjestettiin Floridan suomalaisten puistotapahtumia vuosittain 1980- ja 90-luvuilla. Huippu saavutettiin vuonna 2004, kun FinnFest-nimellä järjestetyn juhlan kunniavieraiksi saapuivat presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Aravirta. Tuolloin järjestelyistä vastasi pastori Timo Hukka esikuntineen FinnFestUSA Inc:n valtuutuksella. Minneapolisissa majaa pitävä FinnFestUSA vastaa suomalaissiirtolaisjuhlan järjestämisestä maanlaajuisesti. Vuoden 2017 FinnFestiä vietetään syyskuussa Minneapolisissa (MN).Lake Worthin Midnight Sun Festivalin järjestäjät ovat tehneet jo hartiavoimin työtä kattavan esiintyjäkaartin saamiseksi Etelä-Floridaan. Pääesiintyjiksi on valittu Suomen Idols voittajat ja suomalaisten suosikit Diandra Flores ja Hanna Pakarinen, jotka esiintyvät orkestereineen perjantaina iltana Rock & Roll Car Show- autonäyttelyn aikana, sekä puistojuhlassa lauantaina ja sunnuntaina.

 Kolmipäiväinen Midnight Sun Festival tarjoaa kaikenikäisille ja -kokoisille paljon katsottavaa ja koettavaa. Viikonlopun puistojuhlaan on pakattu herkullisen ruoan ja huippuesiintyjien lisäksi myyntitelttoja, urheilua ja lastentapahtumia. Ohjelmassa on myös Floridan Eukonkannon Mestaruuskilpailu, jonka voittajapari saa palkintonaan matkan Eukonkannon MM-kilpailuun Sonkajärvelle. Kilpailua mainostetaan Floridan kuntosaleissa. Myös aitoamerikkalaiset ovat osoittanneet harvinaista kiinnostusta perinteiseen suomalaistapahtumien lajiin.

Midnight Sun Festival 2017-järjestelytoimikunnan puheenjohtajan Tom Kuutin mukaan puistotapahtuman ajankohta on huolella valittu. Lake Worthin säätilan odotetaan vuosiennusteiden mukaan olevan aurinkoista ja lähes 30 °C.

 Midnight Sun Festival näkyy ja kuuluu myös Suomessa. Ohjelmaa Floridasta välittää Suomen televisio ja radio. Järviradio-kanava tulee lähettämään live-ohjelmaa omasta puistostudiostaan Suomeen. Midnight Sun Festivaliin odotetaan kävijöitä eri puolilta Suomea, Yhdysvaltoja ja KanadaaSuomesta odotetaankin mittavaa osallistujajoukkoa Järviradion kuuntelijamatkan mukana. Festivaalin kolmipäiväisen puistotapahtumaan kävijätavoite on hulppeat 10.000.

Teksti:

Mikko Koskinen

Lake Worth, FL