Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

tammi 27, 2017

Idols-voittaja Hanna Pakarinen haluaa uimaan ja avaruuskeskukseen


Suomen ensimmäinen Idols-voittaja Hanna Pakarinen saapuu Floridaan viihdyttämään amerikansuomalaisia maaliskuussa pidettävässä Midnight Sun Festivalissa.

Maaliskuun alussa pidettävä Midnight Sun Festival esittelee kaksi huippuesiintyjää Suomen viihdetaivaalta, Hanna Pakarisen ja Diandra Floresin. Neitoset ovat laulaneet itsensä suomalaisten sydämiin, sillä he ovat molemmat Suomen Idols-kilpailun voittajia.

-Odotan matkaa innolla, sillä en ole koskaan käynyt lämpimässä Floridassa. Täällä Helsingin seudulla on nyt nollakeli ja kadut loskaa täynnä. Mereen on päästävä, huokaisi Hanna Pakarinen Amerikan Uutisille alkuviikosta.

Hanna Pakarinen oli Suomen ensimmäinen Idols-voittaja vuodelta 2004. Voitto nosti tuolloin vähän yli parikymppisen Hannan suomalaisen viihdemaailman tietoisuuteen ja huippulaulajien katraaseen. Voiton myötä haasteet kovenivat ja fanit odottivat  laulajalta paljon. Eikä aikaakaan kun seuraava voitto merkittiin lappeenrantalaistytön plakkariin: Hanna Pakarinen voitti Suomen Eurooviisu-karsinnat vuonna 2007.

Karsintavoitto oli tuolloin tavallista arvokkaampi, sillä Euroviisut järjestettiin ensi kerran Suomessa. Euroviisujen sääntöjen mukaan seuraavan kilpailun järjestelyoikeudet myönnetään voittajamaalle. Edellisen vuoden Euroviisut (2006) oli voittanut hämmästyttävällä tavalla Rovaniemeltä maailmalle ponnistanut heavy rock-yhtye Lordi. Helsingissä pidetyssä kilpailussa Hanna esitti Martti Vuorisen kanssa sanoittamansa ja Miikka Huttusen säveltämän ”Leave me alone”-kappaleen. Rokahtava biisi sai 53 pistettä ja sijoittui kisassa 17:sta.

-Urani alkuaikoina lauloin enemmän englanniksi, mutta nyttemmin esitän kappaleet suomenkielellä, Hanna kertoo. Englanninkieli luontuu hänelle hyvin ja Yhdysvallat on tuttu maa.

-Sisareni asuu Yhdysvalloissa, New Jerseyssä ja San Fransicossa, missä olen vieraillut hänen luonaan vuosien aikana, Helsinkiin 13 vuotta sitten muuttanut Hanna Pakarinen kertoo. Bryant Parkin esiitymislavalla Lake Worthissa hän aikoo pitää suomenkielen pääkielenään, mutta myös englanninkieli pilkahtelee pieteetillä repertuaarissa.

Toistaiseksi Hanna Pakarinen on tehnyt seitsemän pitkäsoittolevyä, joista tuorein – syksyllä 2016 valmistunut ”Synnyin, Elän, Kuolen” – esittelee taagisesti vuonna 1997 edesmenneen suomenruotsalaisen suosikkalaulajan Carola Standertskjöldin tuotantoa.

-Levy on otettu hienosti vastaan. Talvi on ollut täynnä keikkoja, joten pieni piipahdus lämpöön on paikallaan, Hanna myhähtää. Hän tuo mukanaan myös kolmimiehisen yhtyeensä. Midnight Sun Festivalilla lappeenrantalaisten on tarkoitus esiintyä kahdesti päivässä. Muita keikkoja ei ole viikon matkalla kalenterissa. Muutama päivä jää Hannalle ja yhtyeelle aikaa lomailuunkin.

-Mie olen avaruusihmisiä. Siksi haluaisin käydä tutustumassa Kennedy Space Centeriin, jos siihen vain suinkin tarjoutuu mahdollisuus, Hanna puntaroi. Mutta kuten me floridansuomalaiset tiedämme, Floridassa riittää paljon tekemistä ja viikon vierailu raaputtaa vain aurinkovaltion pintaa. Onneksi useimmille matkaajille jää hiekkaa varpaiden väliin osavaltion mittaamattomilta uimarannoilta.

Mikäli Hanna Pakarisen musiikkiin haluaa tutustua etukäteen Yhdysvaltojen puolella, hänen tunnetuimmat kappaleensa ja videonsa löytyvät Youtube-sivustolta ”hannapakarinenchannel”-nimen alta.

-Tarkitukseni on lisätä sivustolleni musiikkimateriaalia ja videoita myös sieltä Lake Worthin seudulta, Hanna paljastaa.

Mikko Koskinen

Lake Worth, FL