Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 16, 2017

Suomalaisuutta juhlittiin Kerhotalolla


Katrillit-kansantanssiryhmä ilmensi kansallisasuineen Suomi-Amerikka Viikon henkeä.

Suomi-Amerikka Viikon suosio alueellisena suomalaisjuhlana jatkuu. Seitsemän päivän aikana viikon eri tilaisuuksissa käsi puolisentoistatuhatta vierasta.

-Viikko meni aivan suunnitelmien mukaan. Järjestelyt onnistuivat ja sää suosi meitä, kiitteli Kerhotalon puheenjohtaja Kari Repo pölyn laskeuduttua ”suomalaishaalin” maisemista.

Kumpikin viikonlopun perinteisistä Tori-päivistä veti ”haalin” tilavalle pihalle nelisensataa vierasta, jotka ruuan ja juoman lomaan saivat kuulla ja nähdä alueen suomalaisten kulttuuriseurojen esityksiä.

Suomi-Amerikka Viikko tarjosi perinteiseen tapaan ohjemaa jokaisena juhlapäivänä. Avajaistansseissa kuultiin Suomen tangokuningasta Kyösti Mäkimattilaa ja Varjokuva-yhtyettä, viikon päättäneissä Ystävänpäivätansseissa mentiin salolaisen Fernanda-yhtyeen tahtiin. Viikolla tanssittiin, tehtiin ruokaa ja leivottiin, pidettiin piknikkiä, kuultiin kuoromusiikkia ja kuunneltiin esitelmiä suomalaisesta kulttuurista sekä kalastettiin maailman parhailla urheilukalastusvesillä Golf-virran liepeillä.

Lake Worthin pormestari Pam Triolo toi kaupungin tervehdyksen juhliville suomalaisille, mistä iloitsi myös Kerhotalon puheenjohtaja Kari Repo.

-Yleisöpalaute oli taas niin hyvä, että järjestämme viikon myös ensi vuonna, Kari Repo lupaa. Myös yhteistyö maaliskuussa Bryant Parkissa pidettävän Midnight Sun Festivalin järjestelyorganisaation kanssa toimii.

-Olemme sopineet tapahtumillemme noin kuukauden ajallisen eron. Itse asiassa me kerhotalolaiset menemme vapaaehtoisina työhön Bryant-puistoon festivaalin onnistumiseksi, Repo kertoo.

Kerhotalon avaralle pihalle kertyi kumpanakin Tori-päivänä runsaat 400 vierasta.

Lake Worthin pormestari Pam Triolo toi myös kaupungin tervehdyksen perinteitään vaaliville suomalaisille.

-On hienoa, että suomalaiset ovat yhä näkyvissä kaupungissamme. Toivoisin, että pääsisin joskus myös käymään Suomessa, Pam Triolo totesi Amerikan Uutisille. Ensi kesä olisi pormestarille ajallisesti sopiva. Myös vierailu Lake Worthin suomalaisessa sisarkaupungissa Lappeenrannsssa kiinnostaa pormestaria.

Paikkakunnan oma tyttö Berit esitti tunnetuimman kappaleensa Keurusselän Suni Fernanda-yhteen säestyksellä.

-Onhan tänne Floridan lämpöön hieno tulla, kun Salossa pakkanen paukkuu, totesivat Fernanda- yhtyeen soittajat hernekeittoa lusikoidessaan. Salolaisyhtye vieraili nyt toista kertaa Suomi-Amerikka Viikolla.

Meille Floridassa vuosikymmeniä asuneille ei aina tule mieleen, kuinka upeassa ilmastossa oikeastaan asumme.    

Teksti ja kuvat;

Mikko Koskinen

Lake Worth, FL