Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 24, 2017

Diandra Flores on musiikin ammattilainen


Vuonna 2012 Suomen Idols-kilpailun voittanut Diandra Flores saapuu ilahduttamaan Floridan suomalaisia Lake Worthin Bryant-puistoon.

Midnight Sun Festival 2017 esittelee Suomen viihdemusiikin tähtitaivaalta kaksi tähteä, joiden menestyksen taustalla on Yhdysvalloista tuotettu tv-ohjelmaformaatti Idols-laulukilpailu. Hanna Pakarinen voitti ensimmäisen suomalaisen Idolsin vuonna 2004, ja Diandra Flores kruunattiin ykköseksi kahdeksan vuotta myöhemmin. He ovat toistaiseksi ainoat naispuoliset laulajat, jotka ovat yltäneet kilpailun voittoon.

-Odotan innolla Floridan-matkaan, sillä en ole koskaan aikaisemmin vieraillut siellä. Aurinkoakin on jo ikävä,  kertoo 22-vuotias helsinkiläinen Diandra Flores Amerikan Uutisille.

Diandra kantaa kahden toisistaan kaukana sijaitsevan kulttuurin geenejä, sillä hänen isänsä on chileläinen, äiti suomalainen. Perheen kotikieli on suomi, jota hän puhuu myös isänsä kanssa.

–Espanjaakin osasin jonkun verran ihan pienenä, mutta sen olen jo unohtanut, kertoi Diandra MTV:n haastattelussa Idols-voiton jälkeen.

Musiikin kanssa tyttö on ollut tekemisessä niin kauan muistaa.

-Aloitin viuluopinnot kolmevuotiaana. Viulu on nykyisin yhä mukana ja sopivissa tilaisuuksissa soitan sitä laulun ohella, Hyvinkäällä lapsuutensa viettänyt Diandra kertoo. Hänen laulutaidoistaan kertoo jo 10-vuotiaana tullut voitto valtakunnallisessa lasten Staraoke-kilpailussa.

Esiintymisten määrä on vuosien mittaan kasvanut ja nyt Diandran keikkakalenterista löytyy satakunta erityyppistä tilaisuutta vuosittain; konsertteja, tansseja, perhe- ja muita yleisötapahtumia. Ja kuten kaikille nouseville tähdille, aikaa kuluu paljon myös studioäänityksissä.

-Minulla on mahdollisuus kasata taustabändi aina tilaisuuden luonteen mukaan, joten kokoonpano vaihtuu jatkuvasti, laulutaiteilija kertoo. Hänen monipuoliseen repertuaariinsa kuuluvat suomeksi ja englanniksi esitetyt kappaleet, joista ensimmäinen LP-levy ”Outta My Head” nousi ensimmäisenä suuren yleisön tietoisuuteen – jopa listaykköseksi - vuonna 2012. Bonusraita ”Onko Marsissa lunta?” oli Diandran ensimmäinen levytys.

-Kansainvälinen ura kiinnostaa tietysti. Olen esiintynyt jo useissa maissa, ja erilaiset musiikkikulttuurit kiinnostavat minua suuresti, Diandra kertoo. Hän on käynyt yhden kerran aikaisemmin Yhdysvalloissa (New York), ja siksi vierailu Floridan subtrooppisessa ilmastossa kesken kylmän talven katkaisee kotimaisen keikkaputken sopivalla tavalla.

-Olen vain kahdesti elämässäni käynyt meressä uimassa, Diandra paljastaa. Hait eivät häntä etukäteen pelota, mutta jääkö Floridan hiekkaa varpaisiin ja rantasandaaleihin, sen näyttää aika.

Teksti:

Mikko Koskinen

Lake Worth, FL