Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 3, 2017

Teräsmies Taisto Miettinen kilpailee Lake Worthissa


Maailman paras "eukonkantaja" Taisto Miettinen voitti 2012 Mainessa myös Pohjois-Amerikan mestaruuden. Harteilla oli silloin Kristiina Haapanen. Kuva: Bangor Daily News.

Lake Worthin Bryant-puistossa pidettävä Midnight Sun Festival 2017 esittelee todellisen suomalaisen teräsmiehen, kymmenen MM-kultaa ja useita maailmanennätyksiä tehneen Taisto Miettisen, 51. Kauniaisista kotoisin olevan Miettisen päälaji on eukonkanto, jossa hän voitti maailmanmestaruuden viidesti perätysten (2009-2013). Mestari on tuttu myös amerikkalaisille, sillä hän voitti Mainen osavaltiossa Pohjois-Amerikan mestaruuden vuosina 2012 ja 2013. Voitot tekivät hänet tutksi myös amerikkalaiselle TV-yleisölle, sillä on pääsi esiintymään CBS:n ”Kelly &Michael”-ohjelmaan.

Minkälaisen vastuksen eukonkannon ykkönen saa Bryant-puistossa, ei tätä kirjoitettaessa ollut vielä selvillä. Osanottajalista ei ollut vielä lopullinen, mutta toistaiseksi Miettisen voi nimetä ehdottomaksi ennakkosuosikiksi, huolimatta subtrooppisesta lämmöstä.

-Olen kilpaillut eukonkannossa myös kuumassa ilmanalassa. Esimerkiksi Teksasissa pidetyissä kilpailuissa lämpötila nousi reilusti yli 30 asteen, kaikkiaan 19 MM- mitalia urallaan voittanut Miettinen totesi Amerikan Uutisille. Hän on myös iältään vanhin maailmanmestari eukonkannossa.

Lämpötilavaihtelut ja muuttuvat kilpailuolosuhteet, eivät edes urheilulajien laaja kirjo estä Miettistä menestymästä.

-Jos kerran kisaan aikoo lähteä, se pitää tehdä tosissaan, hän hymähtää. Miettinen on voittanut maailmanmestaruuden mm. vesijuoksussa, rautakankikävelyssä, suosnorklauksessa ja potkukelkkailussa. Suomen mestari hän on avantouinnissa ja lumikenkäkävelyssä. Ja kuinka ollakaan, Taisto Miettinen on myös Suomen ”Pelkokerroin”-supermieskilpailun voittaja.

Jo ensimmäisenä Floridan aamuna Taisto Miettinen lähti puolisoineen lenkille irrottelemaan matkaväsymystä vartalostaan.

-En ihan joka päivä harjoittele silä kaikenlaisia kisoja on niin paljon. Pitää vähän lukea kehon kieltä ja harjoitella sen mukaan, pikajuoksutaustan omaava Miettinen sanoo. Hänellä MM-hopeaa myös ikämiesten pikajuoksusta useiden Suomen mestaruuksien lisäksi.

Urheilu ei suinkaan olet täyttänyt  Taisto Miettisen arkipäivää, sillä hänellä on peräti kaksi korkeakoulututkintoa. Hän on sekä lakimies että kauppatieteiden lisensiaatti. Verotuksen asiantuntijana Miettisen on myös kirjoittanut kirjan ”Veron minimointi yritysjärjestelyissä”.

Myös politiikassa Taisto Miettisellä on ollut sanansa sanottavana, sillä hän oli Kauniaisten historian ensimmäinen perussuomalaisten kunnanvaltuutettu (2013-16). Hän oli myös ehdolla viimeisissä eduskuntavaaleissa 2015, mutta jäi valitsematta. Seuraavan kerran suomalaiset kokoontuvat valitsemaan kansaedustajansa 2019. Onko teräsmies Miettinen ehdolla, sitä hän vielä vahvista. Hyvä ehdokas  hän joka tapauksessa olisi, sillä hän tekee sen minkä lupaa.

Teksti:

Mikko Koskinen

Lake Worth, FL