Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 21, 2017

St. Andrew`sin Luterilaiskirkolla vietettiin Suomi 100-juhlaa


Raija Sipisen (oik.) loma juhlapöytä notkui herkuista, joista osa oli lennätetty aina Suomesta asti. Apuna urakassa Raijalla oli Elisa Aarnio.

Raija Sipinen Jyväskylästä oli suuunnitellut jo pitkään tämän talven aikana tapahtuneita hyväntekeväisyysjuhlia kirkon ylläpitämiseksi. Näitähän on ollut jo monena vuotena aikaisemminkin, ja ovat tuottaneet kirkolle sievoiset summat. Raijan tarkoitus on ollut saada kirkko toimimaan täällä edelleen, joka on hänellekin erittäin tärkeää. Hän oli tuonut Suomesta saakka monenlaiset aidot herkut tarjottavaksi  mm. Raijan päivä – ystävänpäivä - sekä Suomi 100-juhlalla kirkon seurakuntasalissa. Niin hän tarttui toimeen apujoukkoineen ja näin  kuvaa työtään tapahtumien onnistumiseksi.

 - Olin itse suunnitellut salin koristelun ja pöytien asettelun ikkunalautoja myöten. Sanotaanhan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, Raija Sipinen totesi.  Kaikesta näkyi, että pöydät olivat millilleen ojennuksessa. Aidot valkoiset juhlaliinat pöydillä ja Pirjo ja George Amaton lahjoittamat valkoiset orkidea asetelmat sekä upeat Suomen sinivalkoiset kukka- asetelmat kirkon alttarilla ja juhlapöydillä juhlistivat tilaisuutta. Samoin tekivät myös Suomesta tuodut sinivalkoiset kynttilät, joista osan oli lahjoittanut hyvä ystävä Terhi Pulli.

Kun ovet avattiin seurakuntasaliin  jumalanpalveluksen jälkeen  oli vastassa ystävänpäiväpöytä kauniine sydänkoristeineen ja punaisine ruusuineen onnellista ystävänpäivän odotusta toivotellen kera enkelten ja Raili-ystävän lahjoittaman enkelipatsaan koristamana. Jono eteni juhlapöytiin ohittaen valkoisin liinoin ja usko, toivo ja rakkaus-kynttilöiden ja sinivalkoisin kukin koristetut ikkunalaudat. Näin salin koristelun osalta juhla oli todella hyvin suunniteltu.

 Seurakuntasaliin tultaessa alkoi soida sata-vuotiaan Vilho Kekkosen laulama "Oi muistatko vielä sen virren", josta jatkui Marianne Mäenpään kauniit laulut taustamusiikkina. Tarjoilupöytä oli myös koristeltu sinivalkoiseksi, samettiset reunaliinat maahan saakka valkoisine pöytäliinoineen sekä Suomen sininen rypytetty "liinateos" orkidea- asetelman keskellä, lisäksi hopeinen kolmihaarainen kynttelikkö sinivalkoisine kynttilöineen ja enkeleineen.

Tarjolla oli viidenlaisia voileipiä, joiden leikkeleet olivat suomalaista tuotetta sekä itsetehdyt hapanleivät Suomesta ja osa täkäläisestä Palm Beach - leipomosta. Hiivaleivät olivat Elina Aarnion lahjoittamia kahvikakkujen lisäksi,  lohet voileipiin oli ystävänlahja ja mahtavat pullakranssit oli lahjoittanut Elvi Anttila Stuartista.

Pöydän kruunasi käsintehdyt tähtipikkuleivät, joihin oli kirjailtu  marsipaanista Suomen lippu, sekä leivoksiin ”Suomi 100”. Uusille valkoisille lautasille oli hienoa koota kaikkia pöydän antimia sekä nauttia kauniista juhlakahvikupeista. Hedelmäsalaattia tarjottiin jokaiselle suomalaiseen tapaan jälkiruoaksi. Tarjoilu toimi todella sujuvasti, kuten sopii ammatti-ihmisiltä odottaakin 40 vuoden toiminnan ajalta.

Toinen kova koetus Raijalle oli ystävänpäivän munkkien valmistus ja myynti. Siitä tulikin suuri menestys, reilut 70 munkkipussia myytiin kirkon hyväksi.

Raijan kertoo olevansa kiitollinen saadessaan tehdä tätä hyvätekeväisyystyötä. Hän pyytää täten välitttämään suuret, lämpimät kiitokset jokaiselle, joka oli auttamassa juhlien onnistumiseksi. Jokaisen työ on ollut todella arvokasta, eritoten Tuulan, joka teki monia kymmeniä työtunteja. Lopuksi Raija toivottaa kaikille tämän lehden lukijoille sekä lehden toimittajalle siunausta, ja mitenkäs muuten, kera enkelten! 

Teksti:

Anja Laurila,

Lake Worth, FL