Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

huhti 2, 2017

Finnair peruutti Miamin lennot kesän ajaksi


Floridan suomalaiset ovat pettyneitä Finnairin toimintaan.

Finnair on ilmoittanut peruuttavansa suorat lennot Helsingistä Miamiin kesän ajaksi. Peruutus koskee ajanjaksoa 4.5.-29.9.2017. Peruutusilmoitus on suuri pettymys Floridassa asuville amerikansuomalaisille, jotka joutuvat nyt etsimään toisen vaihtoehdon kesämatkalleen Suomeen. Finnairin ilmoituksen mukaan yhtiö tarjoaa matkansa varanneille ja maksaneille toista lentoyhteyttä suoran lennon sijaan. Mikäli toista yhteyttä ei löydy, Finnair palauttaa rahat takaisin. Finnairin mukaan lennot Miamiin alkavat uudestaan 1.10.2017.

Finnairin ilmoitus Miamin lentojen  peruutuksista julkaistiin yhtiön nettisivulla viime viikolla, mutta tietoa peruutuksista ei ole  matkustajille lähetetty. Uutinen peruutuksista on julkaistu joissakin suomalaisissa lehdissä, mutta niiden seuraaminen Yhdysvalloista käsin on sattumanvaraista. Tiedotteessaan Finnair lupaa ottaa yhteyttä matkansa varanneisiin tekstiviestin ja sähköpostin välityksellä, mutta näin ei ole kaikissa tapauksissa tapahtunut. Finnairin tiedottaminen ja Floridan suomalaisalueella asuvat ovatkin saaneet tiedon lähinnä huhupuheiden perusteella.

-Luottamus kotimaiseen lentoyhtiöön Finnairiin on mennyt, sanoo Lake Worthin kunniakonsuli Pete Mäkilä. Vuosikymmenten ajan hän on ollut auttamassa Finnairia sen hankkeissa päästä lentämään Etelä-Floridan eri lentokentille, mm. Miamiin, Fort Lauderdaleen, West Palm Beachiin.

-Kun suora yhteys avattiin Helsingin ja Miamin välille, oli ilomme täällä Floridassa ylimmillään. Nyt on pettymyksemme suuri, Mäkilä. Hän aikoo ottaa yhtyttä Finnairin hallitukseen ja tiedustella syitä lentojen peruuttamiseen. Hän on myös pettynyt lentoyhtiön heikkoon tiedottamiseen asian yhteydessä. Suolaa haavaan kaataa myös samaan aikaan saapunut tieto Finnairin uudesta suorasta reitistä Helsinki-San Fransisco, joka aloitetaan 1. kesäkuuta.

Uusi lento tai rahat takaisin

Nettisivunsa tiedotteessa Finnair pyytää matkustajia varmistamaan, että varauksessa olevat kontaktitiedot ovat ajantasalla, jotta matkustaja saisi tarvittaessa häiriötilanneviestit. Lentojen peruutuksista johtuen Finnair lupaa uudelleenreitittää matkustajat kohteeseen jonkun muun oneworld-yhtiön lennolla paikkatilanteen salliessa +/- 3 päivää alkuperäisestä matkustuspäivästä.

 Myös matkapäivää voidaan siirtää ajanjaksolle 1.4.–3.5.2017 tai 1.10.-30.11.2017 paikkatilanteen salliessa. Tässä vaihtoehdossa on päiväkohtaisia rajoituksia. Finnair tarjoaa myös kohteen tai lähtöpaikan muuttamista New Yorkiin tai Chicagoon ajalle 1.4.-30.9.2017, mikäli kysymyksessä on Finnairin operoima lento ja paikkatilanne sen sallii. Neljäntenä vaihtoehtona on matkan peruminen kokonaan, jolloin Finnair palauttaa rahat. Matkustajia pyydetään perumaan tai muuttamaan matkansa ottamalla yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun. Apua yhtiö tarjoaa myös Twitterissä @Finnairhelps ja Finnairin Facebook-sivuilla.