Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

kesä 7, 2017

Juhannuskokko palaa Kerhotalolla


Myös Etelä-Floridan suomalaiset pääsevät juhlimaan perinteistä juhannusta Kerhotalolla, jossa säiden salliessa poltetaan myös komea kokko.

Kerhotalolla vietetään perinteistä suomalaista juhannusjuhlaa valtavan kokon ja tanssin merkeissä.

-Kokkopuiden hankkiminen on jo käynnissä ja tarkoituksemme on juhlistaa keskikesän juhlaa aitosuomalaiseen tapaan, kertoo tapahtuman puuhamiehenä toimiva Tommi Kuutti. Kokko pystyteään Kerhotalon laajan piha-alueen koilliskulmaan, jossa sitä valvomaan saapuu paikallinen palokunta.

-Näillä leveysasteilla, jossa kuivuutta saattaa kestää pitkäänkin, kokon polttaminen on aina ilmoista kiinni. On tietysti vaara, että kuivan sään kestäessä pitkään, kokkoa ei voida sytyttää, Kuutti kertoo. Lopullinen päätös asiasta tehdään päivää, paria aikaisemmin. Mutta mikäli Floridan säähän on luottaminen, kesäkuussa sataa aina, jopa päivittäin.

Kerhotalon Juhannusjuhlan järjestävät Kerhotalo (American-Finnish Club, Inc.)  ja Midnight Sun Festival-organisaatio yhdessä. ”Haalin” puheenjohtajan Kari Revon ollessa kesälomamatkalla, järjestelyiden vetovastuun otti MSF:n puheenjohtajana toimiva Tommi Kuutti.  Luvat kokon sytytyttämiseen Palm Beachin piirikunnalta on jo saatu ja varmuustoimenpiteistä palokunnan kanssa sovittu. 

-Juhannusjuhlassa tapahtuu paljon muutakin kuten kotimaassa konsanaan. Vieraille on tarjolla makkaraa ja muuta pikkusuolaista sekä tietysti olutta muiden juhannusjuomien kera, Kuutti kertoo. Juhlaan osallistuvat myös Lake Worthin pormestari Pam Triolo ja kaupungin tapahtumapalveluiden johtaja Loren Bennet, joita suomalaisyhteisö muistaa perinteisillä saunakiuluilla. ”Sauna Bucket Award” on tunnustuspalkinto suomalaisuuden hyväksi tehdystä työstä alueella.

-Suomalaisyhetisön kanssa vuosikausia yhteistyötä tehneet Triolo ja ja Bennet ovat palkintonsa todella ansainneet, Tommi Kuutti huomauttaa.

Eikä suomalainen keskikesän juhla olisi mitään ilman juhannustansseja. Jalalla pistetään koreasti niin sisä- kuin ulkolavallakin. Tanssien DJ:nä häärii Suvi-Katriina Manner.

-Ohjelmisto koostuu monipuolisesta – suomalaisesta ja amerikkalaisesta – musiikista, ja toki perinteistä tanssilavamusiikkiakin kuullaan. Täytyy kuitenkin vähän kuunnella yleisönkin toiveita, jotta jokainen viihtyisi lavalla, Manner sanoo. Hän vihjaa, että suunnitteilla olisi myös karaoke-kilpailu, mutta tästä päätetään myöhemmin.

Juhannusta vietetään Lake Worthin Lehto Lanella sijaitsevalla Kerhotalolla lauantaina 24. kesäkuuta klo 18 alkaen.