Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

syys 9, 2017

Hurrikaani Irma vaikuttaa Amerikan Uutisten ilmestymiseen


Historian rajuimman hurrikaanin odotetaan iskevän Etelä-Floridaan viikonloppuna. Katastrofaalisen Irma-hurrikaanin tuulet yltävät aina 295 km/tunnissa.

Floridaa uhkaava hurrikaani Irma on katkaissut Amerikan Uutisten paperilehden (nro 17/2017) suunnittelu-, toteutus- ja painatustyöt.  Syyskuun ensimmäisen numeron oli määrä ilmestyä keskiviikkona 13.9, mutta hurrikaani Irman isku Etelä-Floridaan viivästyttää lehden ilmestymistä.

-Varsinaista varasuunnitelmaa meillä ei ole, mutta Vero Beachilla sijaitseva painotalo on uusi ja kestää suurenkin myrskyn. Kysymys Floridassa on aina siitä, kuinka saadaan sähköpalvelu takaisin, toteaa Amerikan Uutisten painatuksesta vastaava Mark Easton Lake Worth Heraldista.

Amerikan Uutisten seuraava numero on FinnFest 2017-erikoisnumero, joka on sivu- ja painatusmäärältään tavallista suurempi.

-Harmin paikka, sillä 21.-24. syyskuuta Minneapolisissa pidettävään FinnFestiin osallistuu myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Toivottavasti sähkökatkos Irman jälkeen ei ole kovin pitkä, ja saamme FinnFest2017-erikoisnumeron tehdyksi nopeasti myrskyn jälkeen, toivoo lehden julkaisija, päätoimittaja Mikko Koskinen.

Lehden toimitus sijaitsee Lake Worthin suomalaiskaupungissa, jonne hurrikaani Irmalta odotettiin suoraa iskua. Viimeiset ennusteet perjantai-iltana kuitenkin kertovat hirmumyrskyn reitin siirtyneen lähemmäksi Floridan niemimaan länsirannikkoa. Tällä uskotaan olevan suuri vaikutus tuulen nopeuksiin Palm Beachin piirikunnassa.

-On aivan sama, missä kohtaa Floridaa hurrikaani Irma iskee Floridaan, sen vaikutuspiiriin joutuu koko osavaltio, varoitti kuvenööri Rick Scott osavaltion asukkaita perjantaina, mikä oli osavaltion eteläosan asukkaille viimeinen päivä evukointiin. Floridan asukkaiden miljooniin nousevan evakuointioperaation kerrotaan olevan suurimman Yhdysvaltojen historiassa. Osavaltio on USA:n neljänneksi suurin yli 20 miljoonan asukkaallaan.

–Irma on kooltaan huomattavasti suurempi kuin tähän mennessä tuhoisin hurrikaani Andrew, joka teki valtavat tuhot Homesteadin alueella vuonna 1992. Irma on kooltaan suurempi kuin koko osavaltio, kuvernööri muistutti. Suomen mittakaavaan verrattuna Irma ulottuisi aina Hangosta Oulun pohjoispuolelle asti.

Artikkeli julkaistu perjantaina 8. syyskuuta 2017 klo 20.15.