Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

tammi 5, 2018

Mikon Mitalla: Niagara ja Suomi jäässä


Lauri Markkasen isä Pekka oli myös koripallon ammattilainen, joka pelasi Suomi-paidassa peräti 129 maaottelua.

Jos ovat vedet Niagaran putouksella jäässä, sama ilmiö on ollut havaittavissa Pikkuleijonien pelissä Buffalon MM-kaukalossa. Paperilla Suomi on kova joukkue, mutta kentällä sen parhaita pelaajia on vaivannut tehottomuus. Tappiot Kanadalle ja USA:lle sekä voitot Tanskasta ja Slovakiasta osoittavat, että edistystä on pudotuspeleissä tapahduttava mikäli Suomi haluaa toistaa vuosien 2014 ja 2016 saavutukset. Kumpanakin vuonna Suomi voitto MM-kultaa. Jotta tämä toteutusi, Suomen olisi tänään tätä kirjoitettaessa niitattava Tsekki nurin puolivälierässä.

Tsekin kaatamiseksi pikkuleijonat tarvitsea Eeli Tolvasen ja Aleksi Heponiemen täydellistä heräämistä. Jokereiden tähtitulokas Tolvanen on KHL:n neljänneksi paras maalintekijä ja hänestä odotetaan sateentekijää myös miesten maajoukkueeseen Peyongchangin olympiajäille. Tappara-kasvatti Aleksi Heponiemi, 18, puolestaan on iskenyt hämmästyttävät pistelukemat WHL-liigassa Swift Current Broncosin joukkueessa – lähes kolme pistettä peliä kohti! Odotamme innolla pojan kehittymistä mieheksi, sillä hän Floridan Panthersin varaus. Ja siitähän me Etelä-Floridan suomalaiset pidämme, että Panttereissa pelaa useita menestyviä suomalaisia. 

Mutta kykyä löytyy Suomen nuorista toki muistakin. Oma huomioni on kiinnittynyt kärppämäiseen Rasmus Kupariin, joka on joukkueen kuopus – ja ainoa 2000-luvulla syntynyt pelaaja. Kupari ei pelkästään ole ”kärppämäisnen” vaan hän on Kärppä. Oululaiskiekko on tuottanut valtavan määrän lahjakkaita ja hyvinvalmennettuja pelaajia maailman estradeille. Kuparilla on kultaiset ajat edessä.

                                                                X X X

Mikäli Yhdysvalloissa tehtäisiin vuoden alussa yleisgalluppi tunnetuimmasta suomalaisesta henkilöstä, yksi nimi nousisi selvästi ylitse muiden: Lauri Markkanen. Maan suosituimman urheilulajin koripallon tähdet ovat koko kansan idoleita, ja sen näkee myös palkkatasosta. Jokaisen NBA-joukkueen 2-3 parasta pelaajaa antaitsee yli 20 miljoonaa dollaria vuodessa. Palkka on sama minkä parhaan tason NHL-kiekkoilija saa kolmessa-neljässä vuodessa. Vaikka Markkasen tilille kolahtaa tällä kaudella ”vain” 3,8 miljoonaa dollaria, miehestä tullee yksi sarjan huippuansaitsijoista. Tämän varmisti hänen huikea ottelunsa Indianaa vastaan. Lauri iski uransa piste-ennätyksen 32 tavalla, joka ei jättänyt ketään kylmästi. Hän heitti pallon sisään läheltä ja kaukaa, ajoi korille ja donkkasi, naopsi yhdeksän levypalloa ja kaiken lisäksi puolusti erinomaisesti.

Kun NBA-joukkueet pelaavat viikottain 2-3 ottelua, on selvää, ettei pelaaja voi jokaisessa matsissa onnistua. Tämän päivän äärinopea pelityyli ja kiivas ottelurytmi ovat joukkuetta kuluttavia ja usein ratkaisijoina toimivat 8.-9. parhaat pelaajat. Jos on koripalloilijan palkka hyvä, työtä he tekevät kellon ja kalenterin ympäri.

-NBA-koripalloilijan elämä kentän ulokopuolella voi hotelliasumisineen ja matkustamisineen joskus olla yksitoikkoista, totesi Laurin isä Pekka Markkanen allekirjoittaneelle jokin aika sitten. Laurilla on edessään iloinen ja merkittävä elämäntapahtuma, kun hänelle ja avopuolisolle Verna Aholle syntyy ensimmäinen lapsi tammikuun aikana. Isänvastuu kasvattaa urheilijaa henkisesti, vaikka 20-vuotias Lauri on jo nyt osoittanut olevansa erittäin tasapainoinen henkilö.

                                                                X X X

Vielä yksi stoori golfin tiimoilta. Me Etelä-Floridan suomalaisgolffarit pelasimme, muutamat hienosti sinivalkoisissa asuissa, Suomi 100-golfin maan sadantena itsenäisyyspäivänä Lake Worthin kentällä. Kisassa oli mukana kolmisenkymmentä pelaajaa. Peli meni kaikin puolin hyvin ja kaikilla oli hauskaa. Ilonpito vain yltyi kun allekirjoittanut pääsi tarjomaan shampanjat koko porukalle pelin jälkeen: satuin iskemään hole-in-onen 17. reiällä. Tunnustan, että lyönti oli erinomaisen huono ja pallo meni reikään äärimmäisen onnen avulla. Holari oli golf-urani kuudes ja jo neljäs samalla reällä.

Oli kuitenkin upea tunne saada tarjota ystävilleni kuohujomat Suomi 100-päivän kunniaksi ja tervehtiä kotimaatamme presidentti Sauli Niinistön toivomalla tavalla eli kolminkertaisella ”Eläköön, eläköön, eläköön”-huudolla!  

Hyvää Uutta Vuotta 2018  kaikille Suomi-golffareille ja Amerikan Uutisten lukijoille!