Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 17, 2018

Suomi Viikko 2018: Vain kaiho jäi...


Kerhotalon avaralla pihalla maistui hernekeitto ja kuulumisia vaihdettiin. Piha-piknik veti avajaisviikonloppuna satoja suomalaisia padan ääreen, samoin kuin Tori-tapahtumakin.

Kerhotalon perinteinen Suomi Viikko tarjosi jälleen kerran mukavaa ja leppoisaa ohjelmaa alueen suomalaisille ja heidän perheilleen. Viikon kohokohtina nähtiin ja kuultiin kahden suomalaisen huippuorkesterin, Pätkätyöläisten ja Kaihon esityksiä. Kuten olettaa sopikin, Suomen tanssiorkesteriden mestaruuden viime vuonna voittanut turkulainen Kaiho veti päätöstansseihin lähes parisataapäisen tanssiyleisön.

-Olemme todella nauttineet olostamme täällä lämmössä. Pitäisköhän myydä Suomessa kaikki omaisuus pois ja muuttaa pysyvästi tänne, virnisti Kaiho-orkesterin mahtavaääninen solisti Tuomas Salminen - vähän kuin tosissaankin. Taitaa Kaihon jäsenillä jäädä aika määrä Floridan hiekkaa sandaaleihin ja kaiho takaisin subtropiikkiin! Kaihon nuorekasta mutta perinteitä kunnioittavaa musiikkia kuullaan vielä viikonloppuna Suomi Talolla.

Aikaisempien juhlaviikkojen tapaan suomalaisjuhla päättyyi perinteisellä Torilla Kerhotalon vehreällä pihalla

 

Turkulainen Kaiho-yhtye voitti tanssiorksteriden ensimmäisen Suomen mestaruuden viime kesänä.

 -Hienoa nähdä teidät suomalaiset jälleen kerran yhdessä täällä kauniissa Lake Worthin kaupungissamme, tervehti kaupunginjohtajan Pam Triolon sijaisena toiminut city manager Michael Bornstein yleisöä. Hänen mukaansa kapunki on ryhtynyt mittavaan infrastruktuurikampanjaan, jonka tarkoituksena tuoda parannus muun muassa teihin ja muihin kulkureitteihin.

-Olemme budjetoineet kaikkiaan 250 miljonaa dollaria – jo tehtyjen, käynnissä olevien ja vielä suunniteltun alla olevien – teiden parannukseen, Bornstein totesi.Lake Worthin city manafer Michael Bornstein toi Suomi Viikolla kaupungin terveiset, taustalla kunniakonsuli Peter Mäkilä ja "haalin" tuore puheenjohtaja Suvin Manner.

Tervehdyksensä suomalaisille toivat myös kerhotalon uusi puheenjohtaja Suvi Manner ja kunniakonsuli Peter Mäkilä, joka muisttti suurlähettiläs Kirsti Kaupin kuukauden lopulla tapahtuvasta Floridan-vierailusta.

Viikon tyytyväisiin kuului myös ex-puheenjohtaja Kari Repo, jonka johdossa Kerhotalo on viettänyt viimeiset kymmenen vuotta.

-Nyt vedetään vähän henkeä ja katsotaan sitten taas jonkun ajan kuluttua, mitä tekemistä sitten keksitään, hän myhähti Floridan kauniissa talvisäässä. Se, että silmämääräisesti Tori-tapahtumaan ei osallistunut aivan yhtä runsaasti yleisöä kuin edellisenä vuotena, kertoo amerikansuomalaisten hiljalleen vähenevästä pääluvusta..

- ”Suomalaishaalien” pitäisi ohjelmasuunnittelussaan ottaa entistä enemmän huomioon ”lumilintujen” toiveet sillä tämä suomalaisryhmä kasvaa eniten tulevina vuosina. Emmehän me suomalaiset tarvitsisi enää kuin yhden kokoontumispaikan, totesi Pekka Nikkanen Sirkka-puolisonsa myötäilemänä Amerikan Uutisille. Huomionarvoinen näkökohta, sillä 1800-luvun loppupuolella alkanut suomalaisten Amerikan-siirtolaisuus on viimeistään nyt tyrehtynyt.

Teksti ja kuvat:

Mikko Koskinen

Lake Worth, FL