Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 6, 2018

MidnightSunFestival oli jälleen menestys


Eukonkannon Floridan mestaruuskilpailu keräsi Lake Worthin Bryant-puistoon sankan katsojajoukon. Seuraava Amerikan Uutiset-lehti (14.3.2018) kertoo jännittävän kilpailun taustat.

-Te suomalaiset olette aina kuuluneet Lake Worthin katukuvaan. Taitavina rakentajina olette sadan vuoden aikana muovanneet yhteisöämme. Te olette pystyttäneet hotelleja ja motelleja sekä rakentaneet satoja upeita asuntoja eri puolille kaupunkiamme. Te olette perustaneet kaksi kirkkoa ja teillä on oma sanomalehti. Ja nyt te olette tulleet takaisin Bryant-puistoomme juhlimaan juurianne, tervehti Lake Worthin pormestari Pam Triolo avajaispuheessaan MidnightSunFestival 2018-juhlan avajaisyleisöä.

Kolmipäiväistä juhlaa vietettiin aurinkoisessa ja hivenen tuulisessa säässä, mistä sai vitsailun aiheen avajaisiin saapunut Palm Beachin piirikunnan tunnetuin tv-säämies Chris Farrell (CBS 12 Local News).

–Jos sää ei ole hyvä, voitte syyttää minua, Farrell letkautti.

MidnightSunFestivalin pidennettyjen aukioloaikojen takia puistoon ei kertynyt sankkoja väkijoukkoja sillä yleisövirta puistoon ja sieltä pois oli jatkuva. Sunnuntai, jolloin vuorossa oli festarivaalin yhteydessä pidettävä Floridan eukonkannon mestaruuskilpailu, oli vilkkain.

Lauantain yllätysvieras Bryant-puistossa oli NHL-tähti Alexander "Sasha" Barkov, joka kertoi tuoreimmat uutiset kiekkokaukalosta. Häntä haastattelivat CBS 12 Newsin säämies Chris Farrell ja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Tom Kuutti.

- Ohjelmaa kiitettiin tasokkaaksi. Esiintyjät olivat erinomaisia ja puistossa viihtyi koko perhe. Alustavien laskelmien mukaan myös festivaalin taloudellinen tulos oli hyvä ja luo meille pohjan kehittää tapahtumaa entisestään tulevina vuosina. Itse asiassa juhla meni kokonaisuudessaan odotettua paremmin, totesi järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Tom Kuutti Amerikan Uutisille. Festivaalia tervehti myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä  Lake Worthin sisarkaupunki Lappeenranta.

Festivaaliyleiöä viihdytti puistossa kolme suomalaista viihdemusiinkin huippunimeä, Suomen Euroviisuedustaja ja ensimmäinen Idols-kilpailun voittaja Hanna Pakarinen, tangokuningas Jaska Mäkynen ja nuorisoidoli Mika Ikonen, jonka vauhti lavalla ei ole laantunut 1990-luvun huippuvuosista.

Urheilua ja etenkin suomalaispelaajia NHL- jäällä seuraavaa suomalaisyleisöä hemmoteltiin kun Florida Panthersin supertähti Alexander ”Sasha” Barkov  saapui lauantaiaamuna tervehtimään alueen suomalaisia.

Paikkakunnan oma kansantanssiryhmä Katrillit esittivät taitojaan Bryant-puiston vieraille.

-Tämä on kuin kotiin tulisi. Suomenkieltä kuulee täällä joka puolella, Barkov sanoi Bryant-puston lavalla. Tampereella syntynyt ”Sasha” on toisen polven jääkiekkoilija, jonka isä pelasi 1990-luvulla Tampereen Tapparassa. Viidentenä NHL-vuotenaan 23-vuotias Barkov on noussut kentällä uskomattomiin sfääreihin.

-Jos sillä 200 jaardin matkalla, mikä on jääkiekkokaukalon pituus, ei Alexander Barkov ole NHL:n paras pelaaja, en ymmärrä kuka se sitten olisi, sanoi NHL Hall of Fame legenda Denis Potvin viime viikolla tv-selostuksessaan.

Aleksander Barkov sai festivaaliyleisöltä raikuvat aplodit. Vaatimattomana ja hiljaisena henkilönä tunnetun Sashan kanssa pääsivät selfie-kuviin kymmenet fanit ja huopakynä suhisi nimikirjoituksista koko parin tunnin ajan minkä jääkiekkotähti puistossa vietti.

Kahden maailman parhaan eukonkantajan kohtaaminen oli odotettu tapahtuma. Taisto Miettinen (vas.) on viimeisen kymmenen vuoden ajan ollut jatkuvasti askeleen edellä John Lundia miesten välisissä kilpailuissa.

Sunnuntain eukonkantokilpailua odotettiin innolla, sillä vastatusten asettuivat lajin kuusinkertainen maailmanmestari Taisto Miettinen ja Los Angelesista paikalle lentänyt Yhdysvaltojen mestari John Lund. Ankaran taistelun jälkeen Miettinen piti jälleen pintansa väkivahvaa Lundia vastaan. Kamppailu oli yksi jo kymmenisen vuotta jatkuneessa miesten välisessä kisasarjassa. Dramatiikkaa kulissien ulkopuolelta ei puuttunut tälläkään kertaa, mutta siitä sekä muista MidnightSunFestival 2018-tapahtuman yksityiskohdista ja erikoishaastatteluista voi lukea Amerikan Uutisten seuraavasta numerosta, joka ilmestyy 14. maaliskuuta 2018.

 

Teksti ja kuvat:

Mikko Koskinen

Lake Worth, FL