Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 12, 2018

Helluntaiseurakunta kokoontui Kotikirkolle nykyajan hengessä


Helluntaiseurakunnan Talvipäiviä vietettiin Lake Worthissa Floridassa kuuden vuoden vuoden tauon jälkeen. Osanottajia saapui päiville aina Kanadaa ja Suomea myöten.

Lake Worthin helluntaiseurakunnan Kotikirkon Talvipäivät 2018 pidettiin 22.-25. helmikuuta Kotikirkolla kuuden vuoden tauon jälkeen. Teemana oli ”Seurakunta Nykyajassa”.

 -Teema loi hyvän sillan käsitellä esimerkiksi Raamattutunneilla seurakunnallisia haasteita tänään niin käytännön kuin teologian näkökulmasta. Muun muassa pastori Jyrki Palmi toi esiin ajankohtaisia teemoja kuten individualismi, vapaa-ajattelu, liberalismi ja ajanmukainen jumalanpalvelus, toteaa järjestelyiden taustalla toiminut pastori Marko Mesiäislehto. 

 Avajaisjuhlassa pastori Paavo Korpela käsitteli erinomaisella tavalla teemaa esittämällä näkökulman, missä seurakunnan tulisi olla mukana ja missä asioissa yhteiskunta tuo painetta seurakunnille, mutta joihin on kuitenkin vastattava Raamatun totuuksilla. Talvipäivien kutsuttuina juhlapuhujina olivat Suomesta Marko Selkomaa ja pastoripariskunta Jyrki ja Anne Palmi Jyväskylästä. Päivien musiikista vastasi kutsuttuna Leevi Ahopelto, Liisa Moliis ja helsinkiläinen Saalem Brass-puhallinorkesteri.

 Myös vapaaehtoisten joukko oli merkittävä niin musiikissa, tekniikassa, rukouspalvelussa ja kaikessa talkootoiminnassa. Pastori Marko Mesiäislehto halusikin kiittää erityisesti seurakunnan keittiötiimiä päätösjuhlassa kukkatervehdyksellä.  Keittiön vapaaehtoiset ruokkivat yhteistyössä pitopalvelun kanssa kaikkiaan yli 300 ihmistä.

Lake Worthin Kotikirkko on kirkastanut ilmeensä talven aikana. Tyylikäs seurakuntasali täyttyi ääriään myöten Talvipäivien aikana.

Lauantain mediatilaisuudessa isäntinä toimivat Marko Mesiäislehto ja St. Andrew`sin luterilaiskirkon pastori Mia Hagman. Tilaisuudessa kuultiin kaksi nykyaikaan kuuluvaa etä-puheenvuoroa, joista toisen piti kolminkertainen olympiavoittaja Samppa Lajunen, joka kertoi uskoontulostaan. Olympiavoittaja kertoi kasvaneensa uskovaisessa perheessä.

 -Olin tietoinen Jumalan olemassa olosta, mutta minulta puuttui henkilökohtainen suhde Jeesukseen. Tunsin itseni B-luokan kristityksi, mutta kaikki muuttui kun tein  uskonratkaisuni. Jeesus toi tyhjyyden tilalle "kuplivan" tunteen rintaani, Lajunen todisti.

Mediatilaisuuden osanottajat olivat yhteydessä Skypen kautta myös Mirja ja Martti Ojarekseen, jotka tunnetaan Suomen yhteiskristillisen televisiokanavan TV7:n uranuurtajapariskuntana. TV7-kanava perustettiin vuonna 2003, ja sen lähetyksiä voivat seurakuntalaiset katsella internetin välityksellä Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

-Raamatun lähetyskäsky "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille" on vieläkin voimassa, jos vaikkakin tapa käskyn välittämisestä on muuttunut nykyisen tekniikan myötä, mediatilaisuutta johtaneet pastorit osanottajille. Sanan levittäminen ympäri maailman on heidän mukaansa helpottunut sähköisten viestimien yleistymisen kautta.

- ”Sosiaalinen media” on vakiintunut ilmaisu, jolla viitataan verkkopalveluihin, kuten Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, WhatsApp, blogit ja wikit. Mielenkiintoiset ihmiset ja ilmiöt odottavat sinua sosiaalisessa mediassa. ”Some” on ihmisten kohtaamisen ja viestinnän paikka, pastorit totesivat.

Pohjanmaalta kotoisin oleva pastori Marko Mesiäislehto perheineen on kotiutunut hyvin Etelä-Floridaan.

Väkimäärältään juhlat huipentuivat sunnuntain päätösjuhlaan, jossa oli läsnä vajaat kaksisataa seurakuntalaista.

 -Kokonaisuutena talvipäivät rakennettiin yhteistyössä Kanadan veljespiirin kanssa, jolloin julistuksesta vastasivat myös Kanadan suomalaisten helluntaiseurakuntien työntekijät. Talvipäivien valmistelu aloitettiin hyvissä ajoin keväällä 2017 ja kutsu Talvipäiville esitettiin Pohjois-Amerikan veljespiirille Toronton juhlilla viime elokuussa, kertoo pastori Mesiäislehto, joka vastasi päivien sisällön suunnittellusta yhteistyössä Kanadan veljespiirin päällikön Riku Tuppuraisen kanssa.

 Talvipäivien aikana kuultiin myös vahva viesti siitä, että risti ja ylösnousemus ovat ajasta riippumattomia muuttumattomia tosiasioita, joiden varaan on turvallista rakentaa myös tulevaisuutta. Seuraava Pohjois-Amerikan konferenssi pidetaan Kanadassa elokuun alussa 2018 Sudburyssa, johon pastori Markus Rukkila esitti kutsun juhlien lopuksi.

 -Esitin juhlien avajaisjuhlassa kysymyksen: jos Jeesus eläisi tänään ihmisenä keskellämme, niin millainen hän olisi ja mitä hän vastaisi moniin meitä askarruttaviin kysymyksiin. Uskon, että päivien aikana saatiin ajateltavaa ja ehkä jopa vastauksia, sekä näkökulmia kehittää seurakuntien toimintaa muuttuvassa maailmassa, Marko Mesiäislehto toteaa  ja haluaa samalla välittää lämpimät kiitokset kaikille päiville osallistujille.