Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 16, 2018

Kielikoulun iltamat keräsi ennätysyleisön Kerhotalolle


Neljä valkoista joutsenprinsessaa ja musta pikkusisar hellyttivät yleisön ja pienten joutsenten tassi esitettiin kahdesti. Joutsenuina tanssitvat Juhani Koivunporras (oik.), Sakari Hänninen, Perttin Rautiainen, Kari Repo ja Kaarlo Kalervo.

Autojono lipui Kerhotalon pääovelle, juhla-asuihin pukeutuneet naiset nousivat autoista, herrasmiehet lähtivät sateessa etsimään parkkipaikkaa. Vaikka baaritiskillä oli ruuhkaa, vapaita istumapaikkoja piti odottaa, iloinen tunnelma vain kohosi. Kaikkialla oli tuttuja kasvoja. Liput oli lunastettu etukäteen, sisäänpääsy oli varmistettu. Tätä iltaa ei haluttu jättää väliin, oli alkamassa Kielikoulun Wanhan Ajan Iltamat.

Kielikoululaiset eivät tälläkään kertaa pettäneet yleisöään. Tuttu rouva piteli vielä pari päivää myöhemmin vatsaansa, pallealihas oli edelleen kipeä nauramisesta.
Yleisön välitön palaute, naurunpurskahdukset ja raikuvat aplodit, kannusti koululaisia esittämään parastaan.

-Meidän tarkoituksemme oli viihdyttää asiakkaita, ja siinä iloksemme onnistuimme jälleen, sanoo tyytyväinen Kielikoulun rehtori Juhani Koivunporras.  Hänen mukaansa Kielikoulu on toiminut etelä-Floridan suomalaisalueella jo 18 vuotta, mutta vasta viime vuosina koulun oppilaat ovat innostuneet englannin kielen lisäksi harjoittamaan esiintymistaitojaan. Ensimmäiset iltamat koululaiset järjestivät keväällä 2015 Suomi Talolla ja ne onnistuivat yli odotusten.

KomiosarioLahja Pulmu (Merja Juurikas) nosti vihdoin takapuolensa tuolistaan ja ratkaisi rouva Pumpernikkelin (Helena Karoliussen) kadonneen timantin arvoituksen. Ulosottomies (Raili Wahlbeck) todistaa tapahtunutta.

Seuraavana keväänä yleisöä tuli vielä enemmän ja vieraat viihtyivät riemukkaan ohjelman parissa.

-Totta puhuen meitä alkoi hirvittää, pystymmekö enää pistämään paremmaksi. Joukossamme ei ole yhtään näyttelijää, ei edes harrastelijanäyttelijää. Me olemme insinöörejä, kirjanpitäjiä, tilintarkastajia, yrittäjiä, sihteereitä, pankkivirkailijoita, siis entisiä sellaisia. Mutta uskomattoman hyvä yhteishenki sekä kannustavat opettajamme Armi Sturges ja Tuula Ranta-Pere, siitä ne yhden välivuoden jälkeen taas syntyi, Lake Worthin parhaat iltamat! Olemme nyt syystäkin ylpeitä, olemme elvyttäneet hiipuneen, perisuomalaisen iltamaperinteen.  Tämä velvoittaa meitä jatkamaan, uusia ideoita jo kehitellään ensi kevättä varten, lupaa Juhani Koivunporras.

Opettaja Armi Sturges jatkaa oppilaidensa kehumista.

 –Olen opettanut Miamissa englantia aikuisille yli 40 vuoden ajan. Oppilaani ovat olleet aina lähellä sydäntäni, mutta näiden suomalaisten kielikoululaisten monipuolisuutta ja lahjakkuutta en lakkaa ihmettelemästä. He painavat päänsä yhteen ja ideoita tulvii ja tulvii. Jossain vaiheessa harjoitukset junnaavat paikallaan ja epäilys iskee, pystymmekö tähän, kunnes nauru taas remahtaa. Koko kevään pidimme koulutunnit sovitusti, mutta koulun jälkeen alkoivat harjoitukset. Jos kuvittelinkin vetäytyväni eläkevuosiksi Lake Worthin rauhaan, olen iloinen, etten ole päässyt sitä tekemään. Oppilaitteni kanssa jokainen päivä on seikkailu, hehkuttaa Armi Sturges.

Wanhan Ajan Iltamiin lunasti pääsylipun 281 katsojaa. Iltamat pidettiin Kerhotalolla maaliskuun 10. päivänä. Ohjelmassa oli hulvatonta huumoria, Kadonnut Timantti - näytelmä, Katkelma Tchaikowskyn baletista Joutsenlampi, musiikkikuvaelmat Balladi Saimaalta ja Meksikon pikajuna, argentiinalainen tangoesitys sekä ohjelma huipennukseksi taidekauppias Jouko Ritan vetämä huutokauppa. Lopuksi, kuten iltamiin kuuluu, taitava tanssiorkesteri Jarmo Ranta & Terässiipi tahditti yleisön askelia puoleen yöhön asti.

Teksti: Ella Laurikkala

Kuvat: Pirjo Luoto