Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

huhti 9, 2018

Karjalasta kajahti yli Osborne-järven


Floridan Karjalaisten kevät-piknik merkitsi jäsenten siirtymistä jälleen kesälaitumille, kuka Suomeen, kuka Floridaan tai muualle laajaa valtakuntaa.
Kun karjalaiset juhlivat, se kuuluu kuulua kauas. Kuten viime lauantaina, maaliskuun 24. päivä, jolloin Floridan Karjalaiset perinteisesti avasivat laidunkautensa. John Prince Parkin Osborne-paviljonkiin kerääntyi reilut sata karjalaista ja Karjalan ystävää riemukkaaseen tapaamiseen. Laulu raikui yli järven, ...oisko maata armaampaa, kuin on kaunis Karjalamme, laulun laaja kotimaa...Karjalasta kajahtaa!

Musiikillisesta puolesta vastasivat lisäksi harmonikkavirtuoosit Gunnar Penttinen ja Tapio Luoto.
Aitoon suomalaisten juhlaan kuuluu ilman muuta Unto Aro ja hänen lausuntansa. Tällä kertaa ikivireä Unto lausui hauskan, itse kirjoittamansa Saunan ylistyksen ja sai yleisöltä vilpittömät suosionosoitukset.

Floridan Karjalaisten puheenjohtaja Teuvo Sakko sai äänensä käheäksi huutaessaan arpanumeroita, niin runsas oli palkintopöytä, niin moni arpa voitti. Runsas oli myös ruokapöytä, karjalaisten pitoperinteitä noudattaen. Anne Kettusen johdolla kerholaiset olivat loihtineet maittavan grillilounaan munkkikahveineen.

Vatsat täynnä kirmattiin kesälaitumille, sekä lumilinnut että resitentit. Hei hei hyvät ystävät! Ensi syksynä kokoonnutaan taas hauskanpitoon!

Teksti: Ella Laurikkala

Lake Worth, FL

Kuva: Pirjo Luoto