Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

huhti 13, 2018

"Olkaamme rauhan rakentajia"


Vuosikymmeniä kirkon vapaaehtoistyötä tehnyt Glenn Beckman ja pastori Mia Hagman olivat loihtineet maittavan aterian kirkkoväelle.

St. Andrew`sin luterilaiskirkon sanoma oli viime sunnuntaina rauhan rakentamisesta keskenämme  ja samalla ”lumilintujen” kiitos- ja lähtiäisjuhla. Pastori Mia Hagman puhui seurakuntayhteydestä, jossa suomalainen seurakunta kokoontuu yhteiseen jumalanpalvelukseen kerran kuussa englanninkielisten jäsenten kanssa. Tämä on rakentavaa koko kirkon tulevaisuudelle.

 Toinen pastori Hagmanin tärkeä viesti kuului, että talvivieraiden osuus seurakunnan toiminnassa on lisääntynyt, ja se todella rikastuttaa kirkon elämää. He ottavat vastuuta kirkon toiminnoista entistä enemmän. Nyt jo kolme kirkkovaltuuston kahdeksasta jäsenestä on Suomessa asuvia. 

 

Sunnuntain jumalanpalveluksessa oli mukana esilaulajana Suvi Katriina Manner, jolla on monipuolisia kykyjä musiikin maailmassa. Tällä kerralla hän viihdytti huilumusiikillaan ja lauluillaan. Aluksi laulettiin yhteinen Suvivirsi aivan Suomen tapaan. Pastori Mia puhui seurakuntayhteyden lisäksi rauhasta, jota ”me kaikki elämässämme etsimme”. Hän kertoi esimerkin siitä, kuinka ”me kaikki olemme vajavaisia, mutta meidän tulisi pyrkiä hyvään sopuun kaikkien ihmisten kanssa ja opetella ja ohjata rauhan rakentamista seurakuntamme kaikkien jäsenten ja tietenkin kanssaihmistemme kanssa”.

 Tuula Nordströmin ja Lasse Niemisen kauniit esitykset kaksikielisesti olivat todella siunaavia. Tuula lauloi uudella, vahvalla antaumuksellaan "Hän suuri on" Lassen erinomaisella pianosäestyksellä. He saivat ablodit kirkkokansalta. Kirkkokuoro on kauniissa harmoniassa johtajansa Mika Poutiaisen ahkerassa hoidossa.

St. Andrew`sin uusittu seurakuntali on valoisa ja viihtyisä.

Seurakuntasalissa vieraille tarjottiin herkullinen lounas, jonka Pastori Mia ja Glenn Beckman olivat valmistaneet. Kun kysytään reseptejä ruoan valmistajilta, se tarkoittaa, että ruoka on todella herkullista, ja niin kävi tälläkin kerralla. Oli erittäin hyvä nähdä mukana myös nuoria, ja jopa ottamassa osaa kirkon palveluihin. Ja kun läksiäisjuhla oli ohi, alettiin jo suunnitella ensi syksylle talvivieraiden tervetulojuhlaa.

Pastori muistutti vielä toimistovirkailija Hannan lähtiäisjuhlasta ja talkoista lauantaina 21. huhtikuuta klo 9 aamulla ja klo 12 päivällä. Kaikki ovat terveulleita.

St.Andrew`sin luterilaiskirkon kirkon uusi valtuusto: pastori Mia Hagman, Raija Reittamo, Lauri Kanervikkoaho, Pertti Pietarinen (pj), Naomi Fox, Peter Mäkilä ja Esko Hulkkonen. Kuvasta puuttuvat Matti Mecklin ja June Rantanen.

                                                                                                            Teksti ja kuvat:

Anja Laurila Lake Worth, FL