Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

tammi 5, 2019

Vuosi vaihdettiin oopperasävelin Suomi Talolla


Oopperatähdet Cynthia Makris ja Raimo Sirkiä johdattivat Suomi Talon vieraat oopperan ja operetin maailmaan valloittavilla esityksillään.

Suomi Talolla vaihdettiin vuosi uuteen upeiden ooppera- ja operetti-sävelten tahtiin. Etelä-Floridan suomalaisten ikiomat oopperatähdet Cynthia Makris ja Raimo Sirkiä antoivat juhlavieraille konsertin, jollaista näillä leveysasteilla kuullaan vain harvoin. Monipuolinen ohjelmisto kuljetti kuulijoita pitkin Euroopan maita Suomea unohtamatta, mutta myös tunnetut amerikkalaissävellykset hivelivät yleisön korvia.

-Hieno konsertti kaikkiaan Cynthialta ja Raimolta, kiitteli myös Eino Grön, yksi Suomen tunnetuimmista kevyen musiikin tähdistä. Suomessa tekemänsä joulukonserttikirtueen jälkeen Floridan lämpöön lennähtänyt Eikka vetää muutaman viikon henkeä ja valmistautuu sitten 80-vuotissyntymäpäiviinsä.

-Haastattelupyyntöjä lehdiltä ja televisiolta on tullut runsaasti, joten pian on taas palattava takaisin talveen, Grön kertoi Amerikan Uutisille. Hänen tarkoituksensa on kuitenkin saapua viettämään synttärijuhlaa Floridaan ystäviensä pariin.

 

-Paluuliput tänne on jo ostettu tammikuun lopulle, mutta Finnairin koneeseeseen tulee kiire kun tv-haastattelu tehdään pari-kolme tuntia ennen koneen lähtöä, laulutaiteilija virnistää. Hän täyttää 80 vuotta 31. tammikuuta. Myöhemmin keväällä hän aloittaa laajan juhlakiertueen, joka kestänee aina kesäkuumille asti.

Tammikuun lopulla 80-vuotta täyttävällä Eikka Grönillä on kiireinen vuosi edessään.

-Siitä voi tulla ihan kiva juttu kun sain naistähdeksi mukaan saman ikäisen Pirkko Mannolan ja juontajaksi viihteen monitoimimiehen Markku Veijalaisen, Eikka kertoo.

Vaikka kauniisti somistettu Suomi talo ei täyttynytkään aivan ääriään myöten, vallitsi Uuden Vuoden juhlassa positiinen ja iloinen henki.

Upea sopraano Cynthia Makris on esiintynyt eri puolilla maailmaa.

-Juuri päättyvä vuotemme on ollut meille erittäin positiivinen, kertoi Suomi Talon vetäjä Sirpa Aho tervetulopuheessaan ja kiitteli talon ahkeria vapaaehtoisia. Hän vietti myös henkilökohtaista juhlaa yhdessä ikätovereidensa oululaisen Seppo Kuorikosken ja paikkakunnan tunnetuimman autonvuokrausyrityksen omistajan Osmo Sikasen kanssa. He kaikki ovat syntyneet vuonna 1948 ja viettäneet juuri 70-vuotispäiviään. Tuoreet seitsenkymppiset kertoivat taustoistaan, kukin omaan yksilölliseen tyyliinsä.Illan juontaja Maija Konnos esitteli "nuoret seitsenkymppiset" Sirpa Ahon, Seppo Kuorikosken ja Osmo Sikasen.

Pieksämäeltä kotoisin oleva Osmo Sikanen kertoi ajatuneensa ikäänkuin vahingossa autoalalle vetämään perheyritystä kun ”muut veljet lähtivät maailmalle ja lopulta sinne lähti firman perustanut isäkin”.

-Minun oli siis pakko jäädä vetämään yritystämme, selitti Pieksämäeltä Floridaan 1980-luvun alussa muuttanut Sikanen, joka on täten toisen polven autoalan yrittäjä. Nyt K.K.Carin vetovuoro on siirtymässä jälleen isältä pojalle, kun Marco Sikanen ottaa ruorin haltuunsa.

-Olenhan muuten minäkin käynyt yliopistoa, nimittäin ”vaistonvaraista yliopistoa kaupankäynnissä”, päätti savolainen ”viäräleuka” esityksensä saaden raikuvat aplodit yleisöltä.

Teksti ja kuvat;

Mikko Koskinen

Lantana, FL