Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

joulu 20, 2019

Ansioituneita yrittäjiä palkittiin Floridassa


Siirtolaisasioihin erikoistunut Harry D. Polatsek ja vakuutusalan yrittäjä Peter Mäkilä saivat hyvin ansaitsemansa kunniakirjat FACC-FL:n hallitukselta.

Lake Worthissa toimivan Floridan amerikansuomalaisen kauppakamarin FACC-FL:n vuosijuhlassa Suomi Talolla annettiin tunnustusta kahdelle alueen näkyvälle yrittäjälle, asianajaja Harry D. Polatsekille ja vakuutusalan yrittäjälle Peter Mäkilälle.

-Nämä palkinnonsaajat tunnetaan hyvin seudullamme. Pitkäaikaisena kunniakonsulina toiminut Peter tai Pekka Mäkilä on ollut suomalaisyhteisön  tukipilareita aina 1990-luvun puolivälistä lähtien, totesi  yhdistyksen puheenjohtaja Tapani Kaskeala esitellessään Lifetime Achievement –palkinnon saaneen Mäkilän monikymmenpäiselle jäsenisölle ja muille vieraille.

Vuoden Yrittäjä –tunnustuksen saaneen Harry Polatsekin esitteli puolestaan FACC-FL:n johtokunnan jäsen Serge A. Boheme.

-Harry Polatsek on auttanut tuhansia siirtolaisia saamaan työviisumin, vihreän kortin tai kansalaisuuden Yhdysvaltoihin vuosikymmenten aikana. Etenkin Suomi ja sen kulttuuri ovat hänelle hyvin tuttuja suomalaisen vaimonsa kautta. Voin vakuuttaa, että hän todella ymmärtää siirtolaisten taustat ja haluaa parhaan kykynsä mukaan auttaa heitä uudessa maassa. Näin hän tekee suuren palveluksen myös siirtolaisuuteen perustuvalle Yhdysvalloille, Serge Boheme painotti.

-Harry Polatsek on Etelä-Floridan asiantuntevin siirtolaisjuristi, joka hoitaa lakiasiat tehokkaasti ja nopeasti antamatta tunteiden sotkeutua tapahtumien kulkuun, lähes 20 vuotta Polatsek Counsellors at Law-toimistossa työskennellyt asianajaja Serge Boheme kertoi.

--Olen äärimmäisen kiitollinen edesmenneelle asianajajalle Edwin Lammille, joka saapui aikoinaan Minnesotasta tänne Floridaan. Tapasin hänen ensimmäisen kerran vuonna 1983, ja hänen kauttaan pääsin tutustumaan alueen suomalaisyhteisöön sekä tapasin tulevan vaimoni, Harry Polatsek kertoi kiitospuheessaan. Hänen valintaansa Vuoden yrittäjäksi tukevat  sadat alueen suomalaiset, jotka ovat hänen avullaan voineet laillisesti asettua asumaan uuteen kotimaahansa.

Floridan Laulumiesten tyylikäs kvartetti Harry Manner, Pentti Airikka, Keijo Räikkönen ja Juhani Joutsenniemi esittivät Erik Lindströmin säveltämän ja Saukin sanoittaman Florida humpan.

Kaiken kaikkiaan FACC-FL:n joululounastilaisuus onnistui yli odotusten, sillä Suomi Talon alakerran Sali täytti lähes täysin lounasvieraista. Talon keittiö tarjosi perinteisen joululounaan herkullisine kinkkuineen ja suussasulavine laatikkoineen.

-Enpäs ole ennen suomalaista jouluruokaa maistanutkaan, totesi buffet-jonossa vuoroaan odottava Boynton Beachin pormestari Steven B. Grant, joka on usein vieraillut alueen suomalaistilaisuuksissa. Kotikaupungissaan suosittu juristikoulutuksen saanut pormestari suunnittelee seuraavaksi lähteä Floridan osavaltion ja sittemmin valtakunnan politiikkaankin mukaan.

-Aion asettua kongressiehdokkaaksi vuonna 2022, Steven Grant paljasti Amerikan Uutisille.

Musiikillisen tervehdyksen FACC.-FL:n jouluaterialle toi Floridan Laulumiesten näppärä kvartetti, joka esitti tilaisuudessa neljä kappaletta. Ensimmäisenä kuultiin Erik Lindströmin säveltämä ja Saukin sanoittama Florida Humppa, jossa matkailijaa varoitetaan Floridan hiekasta joka niin helposti jää sandaaleihin hiertämään. Saukki osasi asiansa.

Teksti ja kuvat;

Mikko Kosknen

Lantana, FL