Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

huhti 26, 2020

Lake Worthin pormestari Pam Triolo: Yhdessä selvitämme kriisin


Palm Beachin piirikunnassa rakennetaan parhaillaan 3000 uutta asuntoa. Koronaviruspandemia ei ole hidastanut projektien etenemistä lainkaan.
 

Kuten oli odotettavissakin, rajuimmin on koronaviruspandemia iskenyt Etelä-Floridan tiheästi asutetuille alueille. Miami-Daden piirikunnassa virustautiin sairastununeiden määrä ylitti 10 000 viikon puoliväliin mennessä, kun naapurissa sijaitsevan Browardin alueella sairastuneita oli runsaat 4500. Sen sijaan suomalaissiirtolaisten asuttaman Palm Beachin piirikunnan asukkaista v COVID 19 –viruksen kourissa oli vain vajaat 2500 asukasta.

-Yhdessä me tulemme selviytymään tästä, mutta meidän on oltava jatkuvasti hereillä ja noudatettava terveysviranomaisten ohjeita huolellisesti, sanoo alueen suomalaiskaupungin Lake Worth Beachin pormestari Pam Triolo. Suomalaisasukkaiden piirissä ei ole toistaiseksi tiedossa yhtään virukseen sairastunutta. Myös riskialttiin amerikansuomalaisen Lepokodin elämä on sujunut lukkojen takana karanteenissa tasaisesti ja rauhallisesti.

Floridan kuvernöörin Ron DeSantisin määräämä asiaton ulkonaliikkumiskielto on tältäosin päättymässä huhtikuun lopussa. Republikaaninen kuvernööri on kuitenkin antanut luvan avata jo ensi viikolla joukkopalvelupisteitä – muun muassa uimarannat, keilahallit, kuntosalit, golfkentät ja epäolennaiset kauppapaikat – Jacksonvillen kaupungissa Pohjois-Floridassa. Päätös avaamisesta on samansuuntainen kuin minkä naapuriosavaltion Georgian republikaanikuvernööri teki alkuviikosta: georgialaiset ovat avamaasaa sosiaalisen ja kaupallisen elämänsä lähes normaaliksi vaikka sairastapauksia osavaltiossa on lähes yhtä paljon kuin asukasmäärältään kaksinkertaisessa Floridassa.

-On selvää, että tallaisen ennenkokemattoman kriisin aikana asukkailla on monelaisia mielipiteitä. Joidenkin mielestä säännöstely on liian tiukkaa, toisten mielestä liian löysää. Toimet tapahtuvat liian nopealla tempolla, jotkut moittivat niitä hitaiksi, Lake Worth Beach pormestari Pam Triolo sanoo. Tärkeintä hänen mielestään on kuunnella terveysalan asiantuntijoiden suosituksia ja noudattaa niitä yhtenä joukkona.

Piirikunnassa 21. maaliskuuta annetun ulkonaliikkumismääräyksen aikana on poliisi pidättänyt 41 henkilöä. Tusinan verran tapauksista on liittynyt varsinaisiin rikoksiin, parikymmentä niistä on rikkeitä ja ja kymmenkunta liittyy nuorisorikollisuuteen. Joukossa on myös tapaus, jossa kolme miestä ja yksi nainen syyllistyivät ulkonaliikkumiskiellon räikeään rikkomiseen. Syytteet nelikölle rapsahtivat myös huumeiden käytöstä ja autonajosta vaikutuksen alaisena. Heitä uhkaa nyt 60 päivän vankilatuomio ja 500 dollarin sakko.

Lake Worth Beachin pormestari Pam Triolo kehottaa kaupunkilaisia noudattamaan viranomaisten ohjeita tarkasti pandemian nujertamiseksi.

 

Vaikka palveluala on lähes täysin seisahduksissa, rakennustoiminta on täydessä vauhdissa. Palm Beachin piirikunnassa rakennetaan parhaillaan noin 3000 uutta asuntoa. Projektien yhteenlaskettu kustannusarvio on peräti 1,6 miljardia dollaria. Suurimmat rakennustyömaat sijaitsevat Boca Ratonissa, Delray Beachissa ja Lake Worth Beachissa. Rakennusyhtiöt ovat suhtautuneet koronapandemiaan vakavasti ja vaativat työntekijöitään noudattamaan tarkoin annettuja ohjeita sosiaalisissa kontakteissaan. Pandemia aiheuttaa sopeutumistoimenpiteitä myös rakennustarkastuksessa. Palm Beachissa Countyssa työskentelee kaikkiaan 48 tarkastajaa.

-Olemme toistaiseksi pystyneet suoriutumaan tarkastuksista aikataulun mukaisesti. Rakennusyhtiöt haluavat noudattaa asiakkaidensa kanssa tekemiään sopimuksia. Niin teemme mekin, sanoo piirikunnan rakennusdivisioonan johtaja Doug Wise.

-Tämä on erittäin tärkeätä rakentajille ja heidän asiakkailleen. Ymmärrämme toki, että meidän on oltava äärimmäisen huolellisia tarkastustoiminnassamme, Wise sanoo. Tarkastuksen aikana rakennustyöntekijöitä ei saa olla tarkastajan läheisyydessä. Esimerkiksi pientalojen katoille tarkastajien ei tarvitse nyt kiivetä vaan katot tarkastetaan pitkän varren päähän asennetun peilin avulla. Toistaiseksi yhtään koronavirustapausta ei ole havaittu piirikunnan rakennusosaston henkilökunnassa.

Toisin kun Pohjois-Floridassa, pahemmin viruksen vaivaamassa etelässä ei suunnitella liikkumisrajoitusten höllentämistä. Palm Beachin piirikunnan pormestari Dave Kerner pitää säännöllisiä tiedotustilaisuuksia, joissa hän korostaa sosiaalisten kontaktien rajoitusohjeiden noudattamisen tärkeyttä. Toistaiseksi viesti on hyvin mennyt perille, mikä nähtävissä viruksen leviämistilastoista. Amerikan Uutisten pitämän tilaston mukaan uusien tautitapausten määrä on kasvanut keskimäärin 60 tapauksella päivittäin viimeisen kolmen viikon ajan. Sairaalahoidossa 22. huhtikuuta oli 380 ihmistä, ja tautiin menehtyneiden määrä oli 131.

-Meidän on muistettava, että tämä kriisi ei mene ohitse nopeasti. Yhteistyöllä piirikunnan ja osavaltion viranomaisten kanssa me pystymme selviytymään tästä vaikeasta tilanteesta. Toimimalla yhtenä joukkona annettujen suositusten mukaisesti pystymme hidastamaan edelleen taudin leviämistä. Näin terveydenhoitojärjestelmämme pystyy jatkuvasti vastaamaan syntyvään tarpeeseen ja pystymme säästämään ihmishenkiä, pormestari Pam Triolo sanoo.

 

Teksti: Mikko Koskinen

Lake Worth Beach, FL

Kuvat: Mikko Koskinen, City of Lake Worth Beach