Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

elo 27, 2020

Lukijan kynästä: Politiikka särkee ystävyyksiä


Valkoisen talon polarisoiva politiikkaa on jakanut amerikansuomalaisetkin kahteen leiriin.

Vanhempi tyttäreni asuu Texasisssa. Hän on tietenkin republikaani, kuten melkein kaikki työtoverit ja naapurit siellä. Nuorempi tyttäreni asuu Hawaii`lla, ja hän on puolestaan demokraatti, niinkuin melkein kaikki hänen naapurinsa. Jo viime vuonna tytöt yllättäen suuttuivat toisilleen politiikasta ja menivät niin pitkälle että eivät enää kelvanneet toisilleen ystävinä Facebookissa. Ja minä kun luulin että olin kasvattanut tytöt ihan järkeviksi ihmisiksi.

Viime aikoina olen kuullut samantapaisia tarinoita mualtakin. Hyvät ystävät riitelevät politiikasta vaikka tähän saakka ovat olleet sydänystäviä. Tuttavani lopetti paikallisen Palm Beach Post lehden tilaamisen, koska loukkantui syvästi lehden vasemmalle suuntautumisesta. Amerikkalaiset TV kanavat ovat myös perin juurin jakautuneita. FOX News sekä One America News oikealla ja muut enimmäkseen vasemmalla, ja CNN äärivasemmalla. CNN on Suomen median Yhdysvalltojen uutisten päälähde, mikä tietenkin osittain selittää Suomen lehdistön Trumpiin kohdistuvan vihamielisyyden.

 Minä en vain ymmärrä sitä että kun kaikissa korkeakouluissa opiskelijoille opetetaan sellaista journalismia, jossa pääsääntönä on uutisten puolueeton ja totuudenmukainen raportointi, niin tästä huolimatta reportterit ovat melkein kaikkialla törkeän puolueellisia. Amerikan Uutiset tuntuu olevan poikkeus säännöstä. Mielestäni AU-jutut ovat onneksi olleet melko tasapuolisia.

 Ymmärrän hyvin että Trumpin vähemmän kuin diplomaattinen esiintymistapa loukkaa ja ärsyttää monia ihmnisiä. Ja ymmärrän miksi vastapuolen edustajien jyrkkä vasemmalle siirtyminen raivostuttaa monia. Mutta ei kai pitkäaikaisten ystävyyksiä kannata särkeä eikä asiakasuhdetta johonkin yritykseen kannata katkaista niin typerästä syystä kuin politiikka? Eikö ihmisille riitä se että kaikki saavat äänestää mieleistänsä puoluetta???

 Olen aina uskonut että suomalaiset ovat sen verran hyvin kasvatettuja, ettivät sorru ottamaan politiikkaa niin kovin vakavasti. Mutta olenko todella väärässä?

 

Juha Makipaa,

Atlantis, Florida