Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

marras 19, 2020

Midnight Sun Festival siirtyy vuodella eteenpäin


Midnight Sun Festivalin toimikunta on päättänyt siirtää vuodella maaliskuun 2021 festivaalia Bryant-puistossa. Festivaalin järjestäminen on pitkä prosessi, jonka suunnitteluun ja toteutukseen tarvitaan runsaasti aikaa, vapaaehtoisia ja sponsoreita.

-Päätimme suosiolla siirtää juhlan kevääseen 2022, vaikka emme ole vielä saaneet virallista peruutusta Lake Worthin kaupungilta puiston sulkemisesta ensi keväänä. Ilmassa on liian monta ”jos” –sanaa, toteaa  Midnight Sun Festivalin puheenjohtaja Tiina Rogers.

Midnight Sun festival toteaa medioille lähettämässää tiedotteessa, että ”tämänhetkinen maailmantilanne ja matkailun säädökset ovat vaikeuttaneet tapahtuman suunnittelua ja pääesiintyjien rekrytointia. Epävarma tilanne rajoittaa myös suurelta osin tapahtumaan osallistujia, sillä sekä lumilintujen että suomalaisten turistien saapuminen tänä talvena Floridaan on hyvin epävarmaa”.

-Sponsoreiden, esiityjien ja vapaaehtoisten hankkiminen on suuri projekti ja vaatii taakseen suuren orhanisaation. Järjestelytyö ei  käy hetkessä. Toivottavasti vuonna 2022 saamme järjestetyksi entistä komeamman juhlan, Rogers sanoo. Vuosittain Midnight Sun Festival on houkutellut noin 5-7000 kävijää kolmen päivän aikana. Juhlassa ovat esiintyneet useat tämän päivän suosituimmista musiikkinmaailman esiintyjistä. Tänä vuonna juhlaa tähti suomalaisten kestosuosikki Laura Voutilainen.

Midnight Sun Festival –toimikunnan tekemä päätös on oikea piirikunnan koronapandemiatilanne huomioon ottaen. Viime viikkoina Covid 19 virukseen on sairastunut ennätysmäärä asukkaita, noin 600 henkeä päivässä. Toistaiseksi tautiin on sairastunut vajaat 60 000 Palm Beachin piirikunnan asukasta. Tautiin menehtyneiden määrä on runsaat 1600, eivätkä ennusteet tälle talvelle ole hyvät. Edessä olevan juhlakauden (Thanksgiving, joulu) odotetaan lisäävään reilusti tautiin sairastuvien määrää.

Teksti ja kuva:

Mikko Koskinen

Lake Worth Beach, FL