Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

huhti 8, 2021

Eino Grön toipuu selkäoperaatiosta Floridassa


Selkäoperaatiosta toipuvan Eino Grönin golf-svingi on yhtä letkeä kuin ennenkin, ja peli kulkee.
 

-Takareidet ovat jumissa, kun otin eilen vähän punttia niskan takana. Yritin kyllä nostella ihan varovasti, mutta silti sen nyt tuntee,  tuhisi Eino ”Eikka” Grön, 82, avauslyöntinsä jälkeen Lake Worthin golf-klubilla. Ihme, että mies yleensäkään on päässyt takaisin rakkaan harrastuksensa pariin, saati sitten punttisalille: hänen selkänsä operoitiin Helsingissä helmikuussa.

Urheilullisuudestaan ja entisenä mestaripainijana tunnettu laulutaitelija on kärsinyt viime vuosina selän hermoratojen kireydestä, mikä on hillinnyt hänen kuntoiluharrastuksiaan. Koronavuosi on ollut kuitenkin oiva tilaisuus pistää pitkään vaivannut selkä kuntoon, sillä kysyntää laulajalla riittää Suomessa ja Floridassa.

-Kirurgi koversi vähän luuta jotta selän hermoradat pääsivät väljemmin liikkumaan, Eino selvitti operaatiota. Muutos näkyi hänen golf-svingissään, sillä lyönneissä oli jälleen tuttu letkeä rytmi josta hänet on tunnettu vuosikymmenten aikana. Tuloksiinsa innokas golffari ei ollut vielä tyytyväinen, mutta nekin paranevat golfkierrosten määrän kasvaessa.

Toipumisloma kotiseudulla Floridassa on ollut Eino Grönille enemmän kuin paikallaan.

-Viihtyisin täällä kyllä nyt pitempäänkin, mutta työt Suomessa kutsuvat, kahden maan kansalainen  hymähtää. Golfin ja kevyen voimaharjoituksen lisäksi myös uinti ja allasjumppa ovat kuuluneet hänen kuntoutusohjelmaansa. Laulaja palaa Suomeen jo huhtikuun puolivälissä, sillä hänet kutsuttiin esiintymään Suomen televisiossa erittäin katsottuun Emma Gaalaan. Hän laulaa ohjelmassa yhdessä nuorison piirissä erittäin suositun Pyhimyksen (”The Saint”) kanssa. Mikko Kuoppala alias Pyhimys tunnetaan parhaiten räppärinä ja rokkarina, jonka yhteisesiintyminen maan tangokuninkaan kanssa herättää suurta mielenkiintoa.  

-Harjoitukset alkavat heti paluuni jälkeen. Katsotaan sitten miten yhteistyö alkaa toimia,  Eino selventää.

Myöhemmin kesällä on suunnitelmissa Eino Grönin elämästä ja urasta tehdyn musikaalin ”Tango D´amore” esitykset Pälkäneen kesäteatterissa.

-Tietysti kaikki riippuu maan koronatilanteen kehittymisestä. Mitään ei näinä aikoina voi lyödä varmuudella lukkoon, Grön sanoo.

Talven hän on viettänyt pääasiassa kotimaisemissa Espoossa, jossa hän on käynyt säännöllisesti tervehtimässä hoitokokodissa asuvaa puolisoaan Marjattaa. Myös muutamien päivien tarkastusreissut kesämökeille Hankoon ja Reposaareen ovat kuuluneet Eino talviohjelmaan.

Ammattimaista laulamista voi verrata täysin urheilusuoritukseen, sillä sitä on harjoiteltava jatkuvasti. ”If you don`t use it, you lose it`, on tuttu hokema ja pitää paikkansa estradeillankin. Siksi Eino Grönin suosikkikappaleita on kuultu koronavuoden aikana pienissäkin yksityistilaisuuksissa; erilaisilla merkkipäivillä, häissä ja hautajaisissakin.

-Ääntä on avattava säännöllisesti. Pienet esiintymiskeikat eri puolille Suomea aina Utsjokea myöten ovat olleet paikallaan, hän toteaa. Etelä-Floridassa Eino on tietysti kysytty laulaja, joka esiintyy edelleen mielellään alueen suomalaistilaisuuksissa, esimerkiksi Lepokodilla ja St.Andrew`sin luterilaiskirkossa. Eino esittämänä, suomalaisille tuttuakin tutumpi ”Ystävä sä lapsien”, sai ehtoollisjuhmalanpalvelukseen kokoontuneiden seurakuntalaisten silmät kostumaan.

Teksti ja kuva:

Mikko Koskinen

Lake Worth Beach, FL