Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

kesä 4, 2021

Surun ja ilon juhla St. Andrew`s -kirkossa


Pastori Mia Hagmanin (2. oik.) läksiäisjuhlaa vietettiin Lake Worthin (FL) luterilaisessa St.Andrew`s -kirkossa ilon ja surun merkeissä. Oikealla seurakunnan pastorintyötä jatkava Sami Ettanen puolisonsa kanssa, etualalla kirkon kanttori Mika Poutiainen.

St. Andrew`sin luterilaisen kirkon pastori Mia Hagmanin lähtiäisjuhlaa vietettiin Helluntaina kaksikielisen jumalanpalveluksen jälkeen Lake Worthissa. Se oli sekä ilon että surun juhla. Surua tunnettiin Mia-pastorin lähdöstä, ja iloa siitä, että meille on annettu jo mieluinen pastoripariskunta Sami ja Tarja Ettanen.

Mia-pastori suoritti nelivuotisen työsarkansa täällä uskollisesti loppuun asti, jopa perheensä Suomessa odottaessa noin vuoden verran, koronasta johtuen. Nyt oli tullut aika meille luopua kaikkien pitämästä pastorista.

- Elämä on lähtemistä ja tulemista, luopumista ja saamista ja sulkemista ja avaamista. Nyt oli tullut "kapulanvaihto" St. Andrews kirkon viestijuoksussa, kuten Mia itse tapahtunutta kuvasi.

Edeltäneessä jumalanpalveluksessa pastori Sami Ettanen puhui Helluntain tapahtumista ja Pyhän Hengen laskeutumisesta sen ajan ihmisten keskuuteen sanoen myös, että Mia pastori ja hän itsekin menevät Pyhän Hengen johdattamiin paikkoihin ja "se henki tahtoo nostaa tämänkin seurakunnan uusiin korkeuksiin, ja me voimme tehdä sen Pyhän Hengen voimalla".

Erittäin vaikuttava oli myös pastorien siunaus, jossa Jorma Puranen liittyi seurakuntamme jäsenyyteen, menetettyään viikkoa aikaisemmin rakkaan puolisonsa. Samoin Miriam ja Eugene Quaratino liittyivät nyt seurakuntamme jäseniksi.

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Peter Mäkilä luovutti muistolaatan pastori Mia Hagmanille kiitokseksi hänen työstään seurakunnan palveluksessa.

Lauri Kavervikkoaho lauloi juuri sopivan laulun Mialle, "Leivo", koska Mia " lensi näin varhain kevehällä Suomeen". Monet kirkon lauluryhmät ja musiikkivoimat täydensivät ohjelmaa, samoin hanuripartio seurakuntasalissa.

Lounastilaisuudessa huomioitiin monia vapaaehtoisia työntekijöitä kukkien ja lahjojen kera. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Peter Mäkilä ojensi Mialle kauniin plakaatin hänen suuresta työstään täällä, ja monet yhteisöt, joissa pastori oli mukana ja tukena, huomioivat häntä. Tuomo Karvonen ojensi seurakunnan yhteisen lahjan lähtevälle pastorille. Selvästi liikuttunut Mia kiitti kaikesta huomiosta ja sanoi lopuksi mm. että ilman kaikkea muuta te täällä pärjäätte, mutta ette ilman Jeesusta. Muistakaamme tämä hänen lähtösanoinaan! 

Lähes satapäinen kirkkokansa siirtyi nauttimaan Anne -chefin valmistamasta herkullisesta lounastarjoilusta kakkukahveineen.

 - Mia sulki nyt St.- Andrews kirkon ovet, ja hänelle avautuivat uuden kirkon ovet Suomessa.

Teksti ja kuvat:

Anja Laurila

Lake Worth, FL