Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

syys 28, 2021

Midnight Sun Festival palaa Bryant-puistoon maaliskuussa 2022!


Midnight Sun Festival avaa jälleen ovensa vuoden 2022 maaliskuussa Covid -tauon jälkeen. Lake Worth Beachin kaupunginhallitus ilmoitti antavansa Bryant-puiston suomalaisjuhlan käyttöön.
 

Nyt se on varmaa! Etelä-Floridan suurta suomalaisjuhlaa Midnight Sun Festivalia vietetään ensi keväänä vuoden tauon jälkeen.

-Saimme Lake Worthin kaupunginjohdolta viime viikolla iloisia uutisia, joiden mukaan saamme jälleen Bryant -puiston käyttöömme maaliskuussa 2022, kertoo järjestelyorganisaation puheenjohtaja Tiina Rogers. Myös juhlan päivämäärät ovat tarkentuneet ja Suomen liput liehuvat Lake Worth Beachin keskuspuiston saloissa 4.-6- maaliskuuta 2022. Viimeksi Floridan suomalaisjuhlaa vietettiin keväällä 2020. 

Floridan suuren suomalaisalueen kevätjuhlalla on pitkät perinteet, jotka ulottuvat aina 1980-luvun alkuun. Vuonna 2004 kaupungissa vietettiin kaikkien amerikansuomalaisten FinnFest –juhlaa, johon osallistui myös presidentti Tarja Halonen.

-Suomalaisjuhlan henkiinkerättäminen nykymuodossaan (Midnight Sun Festival) oli todella kovan työn takana. Hallituksemme katsoi, että kahta vuotta emme tässä vaiheessa voi jättää väliin vaan että juhla järjestetään joka tapauksessa, Rogers toteaa. Hänen mukaansa Lake Worthin keskustassa sijaitseva Bryant Park on luonnollisesti ykkösvaihtoehto, mutta muitakin hyviä vaihtoehtoja oli esillä. Tänä vuonna festivaali jäi pitämättä Covid 19 –pandemian tuomien rajoitusten takia. Puheenjohtajan mukaan myös Finlandia Foundation national osallistuu Floridan suomalaisjuhlaan myöntämällä apurahan järjestelyitä varten.

Alkuviikosta Floridan suomalaiset saivat iloisia uutisia myös washingtonin suunnalta, sillä matkusturajoituksesta euuropasta puretaan marraskkun 2021 alussa. Talvimatkailun odotetaan elpyvän voimakkaasti talven aikana, mikä takaa suomalaisjuhlalle hyvän yleisömenestyksen.

-Emme ole vielä tehneet sitovia sopimuksia esiintyjien kanssa, koska matkustussäänökset saattavat vielä elää. Odotellaan rauhassa ja seurataan tilanteen kehitystä, Rogers kertoo. Midnightsun Festival on vuosittain kerännyt huippuesiintyjiä Suomesta. Kolmipäiväisessä juhlassa on käynyt arviolta noin seitsemän tuhatta  henkeä.

 

Teksti ja kuva:

Mikko Koskinen

Lake Worth Beach, FL