Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

marras 6, 2022

Lähetystyön erikoisosaaja Kotikirkon pastoriksi


Ympäri maailmaa lähetystyötä tehneet Marjaana ja Markus Korhonen ovat pysähtyneet perheineen nyt Kotikirkon palvelukseen Lake Worthiin.
Amerikansuomalaisten kirkollinen toiminta Palm Beachin piirikunnassa on elpymässä pahimman korona-aallon mentyä ohitse. Yhtenä merkkinä siitä on helluntaiseurakuntaan kuuluvan Kotikirkon aktivoituminen ja uuden suomalaispastorin palkkaaminen. Kuukausi sitten uutena pastorina aloitti pääkaupunkiseudulta saapunut Markus Korhonen, 45.
-Ensimmäisen kerran kävin tällä alueella 16-vuotiaana (1994) ja ihastuin jo silloin alueeseen ja sen ihmisiin, Markus Korhonen kertoo.  

Tuolta ajalta hänellä ei varsinaisesti ole enää tuttuja paikkakunnalla, mutta positiiviset mielikuvat jäivät kuitenkin elämään. Hän saapui Etelä-Floridan suomalaisalueelle kolmisen kuukautta sitten puolisonsa Marjaanan ja kolmen kouluikäisen tyttärensä kanssa.
Markus ja Marjaana Korhonen ovat lähetystyön erikoisosaajia ja takana on runsaat 20 vuotta lähetystoimintaa eri puolilla maailmaa.
-Olemme vierailleet muun muassa Intiassa yli 30 kertaa, Markus Korhonen kertoo. Vantaalta kotoisin olevat Korhoset ovat kohdistaneet lähetysponnistuksensa viime vuosina myös Afganistaniin, Pakistaniin, Israeliin ja useisiin Afrikan maihin. Hän on juuri palannut Brasiliaan suuntautuneelta matkaltaan, joka oli seurausta talebanin valtaan joutuneiden afganistanilaisten auttamisesta.
-Onnistuimme pelastamaan talebanin käsistä 130 afganistanilaista Pakistanin puolelle. Pysyvän turvapaikan hakeminen heille ei ollut helppo tehtävä, mutta onneksemme Brasiliasta tarjottiin heille apua. Nyt he ovat asettuneet uuteen kotimaahansa ja kävin katsomassa, että heidän asiansa ovat siellä kunnossa, Markus Korhonen kertoo.
Viime keväänä hän osallistui myös Suomesta Ukrainaan suuntautuneeseen avustusmatkaan, jonka yhteydessä sodan runtelemaan maahan kuljetettiin rekka-autoilla ruoka- ja vaateapua.
- Ensimmäinen matka ajoittui siihen kun venäläisarmeija oli edennyt aina Kiovan porteille asti.
Avustustoiminnan organisointi oli keskitetty vieressä sijaisevaan Puolaan.
-Siellä emme kuitenkaan nähneet suuria pakolaisjoukkoja, sillä heidät oli jo ehditty majoittaa vieraanvaraisten puolaisten koteihin, Korhonen kertoo. Sekasortoisen pakolaistilanteen eri puolilla nähneet Markus ja Marjaana Korhonen ovat pistäneet merkille Raamatun ennustukset, jotka ovat nyt toteutumassa.
-Ei juutalaisten lähtö Egyptistä kohti pohjoista ollut historian suurin exodus sillä vielä suurempi pakolaisjoukko on meidän aikanamme paennut pohjoisesta kohti etelää, Korhonen huomatuttaa ja tarkoittaa Venäjän juutalaisten suurta joukkopakoa Israeliin.
-Myös Ukrainasta on tänä vuonna muuttanut Israeliin suuri joukko juutalaisia, hän sanoo.
Lähetystyön ammattilaisina Markus ja Marjaana Korhonen ovat nähneet näkisivät Etelä-Floridan sopivan sijainniltaan maailmanlaajuisen lähetystoiminnan keskukseksi. Paikallisseurakunnan toiminnan lisäksi hyväksi lähetystyön koulutuskeskukseksi.
-Kotikirkolla on täällä erinomainen potentiaali ja puitteet esimerkiksi lähestyökoulun perustamiseksi. Nuoria lähetystyöstä kiinnostuneita opiskelijoita olisi tänne helppo saada, mutta kuinka asuttaa heidät edullisesti, pastori aprikoi ja heittää haasteen paikkakunnan vakituiselle amerikansuomalaisväestölle.  Koulutusjaksot on suunniteltu kestävän kaksi- kolme viikkoa, ja kotimajoitus soveltuisi parhaiten tuleville lähetystyöntekijöille. Erilaistamajoitustilaa tarvitaan.
Etelä-Floridan suomalaislueen siirtolaisväestö kutistuu vuodesta toiseen luonnollisen poistuman takia. Tämä näkyy myös suomalaiskirkkojen St. Andrew`s Lutheran Churchin ja Kotikirkon toimintaan osallistuvien määrässä. Tästä huolimatta Markus Korhonen näkee tilanteessa toivoa eikä ole asiasta huolestunut, sillä niinikään media-alan asiantuntijana hänellä on suunnitelmat kirkkoviestien välittämiseksi vaikka ympäri maailman.
-Nykyajan viestintävälineiden avulla voimme lähettää jumalanpalveluksemme suorana lähetyksenä esimerkiksi Suomeen tai Pakistaniin, jossa niitä voi seurata jopa satatuhatta sanan kuulijaa! Korhonen iloitsee siitä, että alueella on laaja suomalaisväestö ja Kotikirkolla on vahvat juuret mediassa, musiikissa sekä turistityössä. Hän haluaisi vahvistaa näitä osa-alueita, sillä Kotikirkon historiakin juontaa radiotyöhön.  Uusi pastori haluaisi markkinoida vahvemmin Kotikirkkoa myös Suomeen päin ja toivottaa suomalaiset tervetulleeksi tälle alueelle lyhyemmäksi tai pidemmäksiaikaa.
-Suomenkieliset jumalanpalvelukset ovat sunnuntaisin klo 5pm ja toivotamme kaikkitervetulleiksi kirkkoon, hän sanoo.
Lake Worthin Kotikirkon toimintaa voi seurata seurakunnan uusilta kotisivuilta www.kotikirkkoflorida.com.

Teksti ja kuva:

Mikko Koskinen

Lake Worth, FL