Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

joulu 16, 2022

Ismo Leikola veti Suomi Talon täyteen Lantanassa


Esityksen aikana kuvaaminen oli kielletty, mutta sen jälkeen Ismo Leikola näytti että osaa myös poseerata.

Suomen itsenäisyyspäivän aattoiltana Suomi Talo täyttyi ääriään myöten ensi kertaa sitten koronapandemian alkamisen jälkeen, kun maailman hauskimmaksi mieheksi vuonna 2014 Las Vegasissa valittu stand up-koomikko Ismo Leikola saapui naurattamaan Floridan suomalaisia.

-Oli kiva havaita, että suomalaisvieraita saapui Floridan joka kolkalta - perhekunnittainkin, Pohjois- ja Keski–Floridasta sekä Meksikonlahden rannikolta, myhäili järjestäjäorganisaatio Midnight Sun Festivalin vetäjä Tiina Rogers. Tuoreen raportin mukaan Leikolaa kävi nauramassa noin 250 kuulijaa, ja enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia.

-Vierasmäärä ylitti odotuksemme, ja kaiken lisäksi puolisensataa alueemme suomalaista oli samaan aikaan järjestetyllä Karibian-risteilyllä. Kyllä meitä suomalaisia on vielä paljon tällä alueella. He saapuvat paikalle, kun esiintyjä on riittävän kiinnostava ja hyvä,  Rogers totesi.

Floridan kiertueella oleva Ismo Leikola esiintyi Suomi Talolla poikkeuksellisti suomenkielellä, mikä oli hänelle outo tilanne tällä puolen Atlantin. Edellisenä iltana hän piti esityksensä englanniksi West Palm Beachin keskustassa sijaitsevassa Improv Comedy Clubissa.  

-Tämän jälkeen matka jatkuu Dania Beachille ja sitten Naplesiin, kolmatta kertaa Floridassa esiintymässä vieraillut jyväskyläläiskoomikko kertasi ohjelmaansa. Neljä vuotta sitten Midnight Sun Festivalin edustajat kävivät kädenväännön Leikolan managerin kanssa esiintymisestä keväisessä suomalaisjuhlassa.

"Selfiet" eli Leikolan mukaan suomennettuna "itsarit" olivat haluttuja esityksen jälkeen.

-Se ei silloin ehkä sopinut ohjelmaani eikä tällainen stand up-ohjelma muutenkaan oikein sovellu ulkolavoille. Show onnistuu aina parhaiten suljetuissa sisätiloissa, Ismo Leikola totesi Amerikan Uutisille.

Sopimuksen mukaan tähtikoomikon esityksen Suomi Talolla piti kestää kaksi kertaa puoli tuntia, mutta vauhtiin päästyään Leikola ei malttanut lopettaa – eikä yleisö sitä olisi missään nimessä halunnutkaan. Lämmittelyohjelmaksi hankittu taikuriesitys venyi sekin lähes puolitoistatuntiseksi, mikä ei ollut jokaisen läsnäolijan mieleen – Ismoa kun odotettiin innolla.

-Olihan mahtava esitys! On se maailman paras! Eikä Ismo unohtanut ex-vaimoakaan, kommentoitiin miesten vessassa kovaan ääneen ja nauraa hörötettiin mahan pohjasta show`n jälkeenkin. Mieliin oli ilmeisesti jäänyt Leikolan tarina syömästään ”lihattomasta pihvistä, joka maistui ihan oikealta ja hyvältä” – mutta seuraavana päivä tuli vessassa yllätys...

Suomi Talo alkoi täyttyä jo tuntia ennen Leikolan esitystä.