Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 2, 2012

Floridan Suomi-päivistä odotetaan ennätysvilkkaita


Maailman parhailla kalavesillä pidetty Suomi-päivien kalastuskilpailu on kiinnostanut suuresti kävijöitä. Viime vuoden saalista esittelee ylpeänä kilpailun johtaja Aimo Tervakoski. Kalastuskilpailuun voi osallistua aamulla tai iltapäivällä.

Lake Worthissa ja Lantanassa helmikuussa juhlittavista Suomi-päivistä on odotettavissa suosituimmat vuosikausiin. - Ohjelmatarjonta on monipuolista ja runsasta. Mutta mikä parasta, Tori-myyjien määrä on suurempi kuin koskaan, myhäilee Kari Repo Kerhotalolta. Etelä-Floridan suomalaisten suurjuhla huipentuu perinteisesti juhlaviikon loppuun, jolloin vietetään vilkasta kahden päivän Tori-tapahtumaa.

Tänä vuonna Torin pystytysvuorossa on Kerhotalo. Suosittu Taste of Finland-ruokakulttuuritempaus järjestetään puolestaan Suomi Talolla. Tori-myyjien määrää ovat rajoittaneet edellisillä päivillä tilat. - Nyt suuri salimme varattu kokonaan Toria varten ja kaikki esitykset on siirretty pienen salimme puolelle, Repo kertoo.

Kirkoilta apu pysäköintiongelmaan

Tori-kävijöiden määrä kohonnee tänäkin talvena useisiin tuhansiin. Suuri väkimäärä on aikaisemmin aiheuttanut pysäköintiongelman, sillä Kerhotalon omat ja lähiympäristön parkkitilat ovat rajalliset.

- Nyt tämäkin asia on saanut ratkaisunsa, sillä parinsadan metrin päässä Melaleuca- ja Kirk-teiden risteyksessä sijaitseva Apostolinen Evankelilais-kirkko on luvannut laajat parkkitilansa käyttöömme, Repo kertoo. Kirkko tosin tarvitsee pysäköintitilansa omaan käyttöönsä sunnuntaina aamupäivällä kirkonmenojen johdosta. - Tämän en usko kuitenkaan aiheuttavan meille enää ongelmia, Repo sanoo. Käytössä on myös vastapäätä sijaitsevan haitilaiskirkon parkkitilat.

Pysänköintiogelmaan tuo helpotusta myös lauantaksi ja sunnuntaiksi järjestetty bussiliikenne Suomi Talon ja Kerhotalon välillä. Bussit kulkevat puolen tunnin välein. Edestakaisen kuljetuksen hinta on $5.

Kari Repo on tyytyväinen pysäköintiongelman ratkettua Kerhotalolla.

Kirjatoukille oma seminaari

Suomi-päivät (Finlandia Days 2012) avataan lauantaina 11. helmikuuta, jolloin Suomen lippu nostetaan salkoon Kerhotalolla puoliltapäivin. Viikon ohjelmaan kuuluu tuttuun tapaan urheilua, lentopallo- ja golfturnaukset, kalastusta, suomalaisruokien maistelua, tanssia, elokuvia ja erilaisia kansankulttuuriesityksiä. Tällä kertaa myös kirjallisuudesta kiinnostuneet pääsevät keskustelemaan aiheesta omassa seminaarissaan.

Suomi-päivien tähtiesiintyjiksi on kutsuttu amerikansuomalainen duo Kaivama Minnesotasta sekä Aikalisä, suosittu tanssiorkesteri Suomesta. Viikon aikana esiintyvät myös Etelä-Floridan omat tähdet, oopperelaulajat Raimo Sirkiä ja Cynthia Makris sekä suomalaistangon ikoni Eino Grön, jotka pitävät yhteiskonsertin “It Needs Three to Tango” Lake Worthin Playhousessa.

Viiden tuhannen raja kiikarissa

Suomi-päivät on perinteisesti kerännyt kolmisen tuhatta kävijää. Suomalaisten talviasukkaiden ja -vieraiden määrä Etelä-Floridan suomalaislueella on viime vuosina ollut kovassa kasvussa ja kävijämäärän voisi olettaa lähentelevän 1980-luvun huippulukemia. Tuolloin Finlandia Days-juhlaa vietettiin Lake Worthin Bryant Park-puistossa useasti yli viiden tuhannen kävijän voimin. Juhlan järjestelyistä vastaa Kerhotalon ja Suomi Talon yhteisyritys Best Finlandia Days, Inc.