Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 13, 2012

Lake Worhin huippukonsertti vie kuulijat Puccinista Gardeliin


Laulutaiteilijat Raimo Sirkiä ja Eino Grön ovat hyviä tuttuja myös golf-viheriöillä. Nyt miehet antavat yhteiskonsertin Lake Worthin Playhouse -teatterissa.

Lake Worthin Playhouse-teatterissa kuullaan torstai-iltana harvinainen konsertti kun lavalle nousevat Floridan suomalaisalueen lahjakkaimmat laulutaiteilijat, oopperalaulajat Cynthia Makris ja Raimo Sirkiä sekä iskelmälegenda Eino Grön. - Vaikka olemme Cynthian kanssa laulaneet tangoja vuosikausia ja joskus Einonkin kanssa, emme me kaikki kolme ole esiintyneet koskaan yhdessä, sanoo tenori Raimo Sirkiä. Konsertti kantaa sattuvasti nimeä  “It Takes Three to Tango”.

- Harjoitukset ovat sujuneet hienosti, toteavat laulajat yhdestä suusta. Konsertissa kuullaan tangoa ja suosittuja oopperahittejä laidasta laitaan.Pianisti Robert Sharon, iskelmälegenda Eino Grön sekä oopperalaulajat Cynthia Makris ja Raimo Sirkiä “It Takes Three to Tango”-konsertin harjoitustauolla.

 - Laulamme kaikki kolme yhdessä muutaman sikermän. Konsertin sisältöä voisi kuvata parhaiten ilmaisulla “Giacomo Puccinista Carlos Gardeliin, Sirkiä toteaa. Jos legendaarisen oopperasäveltäjä Puccinin työt ovat tuikituttuja pariskunta Sirkiä-Makrikselle, on taas argentiinalaistangon legenda Carlos Gardel ollut Eino Grönin yli puolivuosisataisen esiintyjäuran johtotähtenä.

 Oopperalaulajat ovat aika-ajoin verrytelleet tangonkin parissa, mutta Raimo Sirkiälle tango oli aikoinaan työ. -Kiersin urani alkuakoina parikymmentä vuotta tanssiorkesterin kanssa Suomen lavoja, Savonlinnan Oopperajuhlian johtajan paikalta pari vuotta sitten eläkkeelle siirtynyt Sirkiä valaisee. Puoliso, viime vuosina eri puolilla maailmaa esiintynyt coloradolainen Cynthia on hänen kauttaan päässyt tutustumaan suomalaistangon saloihin, joita hän osaksi esittää myös suomeksi. - Cynthia itse asiassa pitää tangoista, Raimo Sirkiä naurahtaa.

 Konsertin yksi mielenkiintoisinmmista esityksistä on Puccinin Turandot-oopperan sävelmä Nessun Dorma, jonka Luciano Pavarotti räjäytti valtavaksi hitiksi Italiassa vuonna 1990 pelattujen jalkapallon MM-kisojen avajaisissa. Kiinnostavaa olisi myös kuulla Andrea Boccellin ja Sarah Brightonin kuuluisa “Time to Say Goodbye” (suom. “Tää Yö) suomalaisesityksenä.(Raimo ja Cynthia ovat levyttäneet kappaleen suomeksi) Vastapainoksi Eino Grön esittää romanttisia suomalaisten lempisävelmiä.

 Etelä-Floridassa vietetään parhaillaan Suomi-päiviä(11.-19.2.). Alueelle on saapunut runsaasti paitsi amerikansuomalaisia pohjoisista osavaltioista, myös lumilintuja Suomesta ja Kanadasta.

Trio ei halua millään lailla kilpailla Suomi-päivien kanssa.

 - Me vain haluamme täydentää suomalaisalueen ohjelmatarjontaa, toteavat laulutaiteilijat yhdessä.