Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 16, 2012

Alaskan mestari jäi Kalastuskilpailun kakkoseksi


Suomi-päivien aamulähtö oli loppuunmyyty kuten aikaisempinakin vuosina. Ensimmäinen parituntinen meni istuskeluksi Lady K-kalastusaluksen reelingin äärellä.

- Missä kaikki kalat ovat, ihmetteli täysi aluksellinen suomalaiskalastajia maailman parhaiksi mainostetuilla kalavesillä Etelä-Floridan Boynton Beachin edustalla. Ensimmäisen parituntisen aikana ei näkynyt kalanpyrstöäkään. - No siellä meressähän ne, viisasteli joku reelingin äärestä. Viimeinen puolituntinen pelasti kalakisan. Neljänteen kalastuspisteeseen ohjattu Lady K-alus sattui rudderfish-parveen ja parisenkymmentä hopeakylkeä saatiin ylös.

- Jostain syystä viime aikoina kala on syönyt iltapäivisin paremmin kuin aamuisin, tiesi kilpailun johtaja Aimo Tervakoski kertoa. Lantanan lähtösatamassa hän esitteli ylpeänä kisan kuuluisinta kalastajaa, Suomessakin paljon TV-julkisuutta saanutta alaskalaista Teuvo Souliota, jonka maineen taustalla ovat mahtavat lohisaaliit.Torontolainen Eerp Stepanoff nappasi aamupäiväkalastuksen suurimman vonkaleen, kuusipaunaisen rudderfish`in. - Hyvä kala lautasellakin, kehuivat kalastusaluksen miehet.

 Mutta myös hänen koukkunsa jäivät tyhjiksi aamuvarhaisella. Kalastajamestarilla oli oma teoriansa suomalaisten kalattomuuteen.

 - Veneen miehistö vie meidät vääriin paikkoihin, hän naurahti. Kalastusryhmiä ulapalle vievä Lady K liikkuu Golf-virran kupeella harva se päivä. Aainakin aikaisempina vuosina Suomi-päivien kalastajat ovat napsineet Fazerin sinisistä vesistä kelpo saaliita.

 Kellon lähentyessä aamu yhtätoista vapa tärähti yhden jo toisenkin suomalaisen käsissä.

 - Nyt se on KALA, huudettiin kovalla äänellä, ja hädissäänkin. Virran syvyyksistä nousi kerralla kolme, neljäkin kalaa ja ilo lavalla yltyi. Rudderfish-parvi oli sattunut veneen läheisyyteen. Vieressä kalastanut torontolainen Eero Stepanoff ei sitävastoin hötkyillyt vaan alkoi keriä siimaansa sisään rauhalliseen mutta jämäkkään tahtiin.

  - Vaikuttaa aika isolta, tuumaili kalastajia autellut venepoika. Ammattimies oli oikeassa. Reelingin yli jytkähti kuusipaunainen rudderfish, joka lopulta osoittautui aamupäivän kalastussession  voittovonkaleeksi. Eero sai suosionosoitusten lisäksi myös tukullisen vihreäselkäisiä, sillä tavan mukaan kalastajien kesken oli järjestetty viiden taalan vedonlyönti suurimman kalan saalistajasta.

 Aluksen toisessa päässä kalastanut Teuvo Soulio ei jäänyt juuri pekkaa pahemmaksi vaan tempaisi ylös 4,5 paunaisen rudderfishin sijoittuen ammattimiehen varmuudella kisan kakkoseksi. Kolmas oli paunaa pienemmällä samansukuisella kalalla Timo Vainionpää.Alaskalainen kalastussuuruus Teuvo Soulio todisti, että kalamies on erimies huonokin syönnin aikana. Toinen sija tuli 4,5-paunaisella rudderfishilla.

 Tänä vuonna suomalaisten kalakisaa suosi aurinkoinen sää lämpötilan liikkuessa suomalaisen hellerajan tuntumassa. Tosin aamuvarhaisella Atlantilla puhaltanut tuuli oli nostanut laineet niin korkeiksi että jotkut kalastajista tulivat merisairaiksi. Etenkin aluksen lattialle tuupertunutta Vapaa Sana-lehden toimittajaa kävi sääliksi. Mutta hänen olonsa koheni vatsalaukun sisällön purkauduttua kaiteen yli.

 Kalastuskilpailun kuvasatoa KuvaGalleriassa!

 Lue Suomi-päivien Kalastuskilpailun iltapäivälähdönraportti ja lopulliset tulokset seuraavasta Amerikan Uutiset-lehdestä.