Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 17, 2012

Musiikkimatka maailman ympäri


Musiikkitaiteilijat Eino Grön, Cynthia Makris ja Raimo Sirkiä tervehtivät standing ovationin antunutta salintäyteistä yleisöä. Vasemalla konsertin seästäjä, pianisti Dr. Robert Sharon.

- Tarjoamme teille musiikillisen nojatuolimatkan maailman ympäri. Istukaa ja nauttikaa, toivotti tenori Raimo Sirkiä Lake Worth Playhousen täyttäneen yleisön “It Takes Three to Tango”-konserttiin. Nautinto esitys olikin, sillä matkaa tehtiin kauniimmin, pehmeämmin ja korkeammalla kuin moni osasi odottaa. Sirkiän kanssa esiintyneet sopraano Cynthia Makris ja iskelmälegenda Eino Grön yltyivät parhaimpaansa.

Etelä-Floridassa vietettävän suomalaisjuhlan oheisohjelma tarjosi laadukkaan otoksen kotimaista korkeakulttuuria. On tietysti suomalaisten onni, että alueelle on kotiutunut sellaisia musiikkisuuruuksia kuin pariskunta Cynhtia Makris ja Raimo Sirkiä että Eino Grön, jonka esityksiä ovat alueen suomalaiset saaneet kuulla aina 1970-luvulta lähtien.Lake Worthin keskustassa sijaitseva Playhouse on kaupungin elävän taiteen esityspaikka, jonka valotaulu mainosti suomalaiskonserttia koko viikon.

Mitä viinistä ja vanhenemisesta sanotaan, pätee aina vetreään Eino Gröniin. Urheilevan seitsenkymppisen ääni on yhä loistokunnossa ja kun tilaisuus on riittävän arvokas, yltyy vanha mestari huippusuorituksiin. Hänen herkästi ja pehmeästi esittämä “Ilta Saimaalla” kuljetti kuulijat järven aalloille ja rantamille - ja kuulijan saattoi yllättää kaipuu takaisin Suomeen.

Lähinnä Euroopan oopperoissa uransa tehnyttä tenori Raimo Sirkiää kuunnellessa tuli mieleen, oliko miehen eläkkeelle jääminen sittenkään hyvä asia musiikkilajin kannalta. Sirkiän ensimmäisellä jaksolla vahvasti esittämä “Torma” (N.Valenti) todisti tenorin olevan yhä elämänsä kunnossa. Asia sai vahvistuksen konsertin lopuksi kun Raimo Sirkiä esitti Pavarottin maailmalle tunnetuksi tehneen “Nessun Dorman” (G.Puccini) - standing ovation oli selviö.

Illan suurimmat aplodit keräsi aina upea Cynhia Makris, jonka esittäminen on vahvaa ja varmaa. Tunnetut oopperasävelmät Italiasta, Espanjasta ja Saksasta huumasivat yleisön. Toisen jakson aluksi Makris esitti A. Laran “Granadan” seurauksella, että yleisö nousi penkeiltään valtaviin aplodeihin ja suosionosoitushuutoihin.

Lue musiikkiarvostelija Heikki Pertun arvostelut seuraavasta Amerikan Uutiset-lehdestä.

 Katso konserttikuvat KuvaGalleriasta.