Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 20, 2012

Hernerokka maistui Suomi-päivien päätöspäivänä


Aikalisä-yhtye ilahdutti yleisöä kuumuuden keskellä.

Ennätyslämpötila, 31 celsius astetta, hiveli Lake Worthin Kerhotalolle saapunutta juhayleisöä sunnuntaina, Suomi-päivien toisena Tori-päivänä. - Huh hellettä, tuumasi yksi jos toinekin “haalin” pihalla ohjelmaa seurannut juhlavieras. Vilvoittelu sisällä Torin puolella juomien kera oli pikemminkin sääntö kuin poikkeus.

Väkimäärä ei kohonnut sunnuntaina aivan lauantain tasolle. Lopullisten laskelmien mukaan lauatain kävijämäärä kohosi noin tuhanteen kun sunnuntaina porttien läpi kulki kaksi kolmannesta tuosta lukemasta. Sunnuntain suostuin esiintyjä oli minnesotalainen Kaivama-duo, joka keräsi täyden salillisen iltapäivän konserttiinsa. Puoliltapäivin jäähyväistahdit iski ulkolavalla viikon Floridan suomalaisia viihdyttänyt tanssiorkesteri Aikalisä, joka sai ansaitsemansa aplodit yleisöltä.Kansantanssiryhmä Katrillit antoi tyylinäytteen pihan kuumalla keskilavalla.

Puoliltapäivin valmistutunut Kerhotalon veteraanien hernerokka oli päivän täyttymys. Kari Repo oli herännyt aamuviideltä keittelemään herneitä runsaan porsaanlihan kera ja päivällä totuus selvisi: hernekeitto oli parasta mitä Suomi-päivillä on nautittu viimeisen parin viimeisen vuosikymmenen aikana! Kuten arvata saattaa, keitto myytiin loppuun alle aikayksikön.

Iltapäiväauringon laskiessa mailleen lavalle saapui paikallinen BJB Blues band virittelemään rokin ja bluesin sointuja ja meno Kerhotalon pihalla yltyi. Päivän päätökseksi jaettiin esiintymislavan liepeillä Suomi-päivien lentopalloklpailun, kalastuskilpailun ja saappaanheiton palkinnot voittajille. Aimotravel-matkatoimiston lahjoittaman matkan Suomeen voitti arvonnassa Eila Sikanen.

Katso sunnuntain tapahtumakuvat kuvagalleriasta.